Videojocs

Mataró presenta la primera lliga oficial d’e-sports de la ciutat

  • Els quatre primers equips es classificaran per a la fase final, que tindrà lloc el 5 de maig

Mataró presenta la primera lliga oficial d’e-sports de la ciutat

ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Mataró ja té la seva primera lliga oficial d’un e-sport. En concret, del popular videojoc multijugador de batalla en línia League of Legends (LOL).

La presentació oficial de la lliga ha tingut lloc aquest dilluns, al centre cívic Cabot i Barba. El regidor de joventut del consistori mataroní, Dani Hurtado, ha destacat que per a la regidoria és molt important l’anunci, ja que són els primers passos que es fan en la línia del que va decidir el ple del mes d’abril del 2021, quan es va aprovar una proposta per promocionar els e-sports com a model d’oci alternatiu, social i inclusiu a la ciutat.

Taula d’e-sports

Arran d’aquella proposta, la regidoria de joventut va crear la Taula dels e-sports. Es tracta d’un grup de treball, vinculat al Consell de Joves, encarregat d’estudiar la viabilitat de competicions d’esports electrònics entre els joves de la localitat, amb l’objectiu de situar Mataró en el mapa referencial dels e-sports.

La taula està formada per joves amb sensibilitat cap al món dels videojocs, «que ens han anat fent propostes al consistori, i aquesta, la de la lliga de LOL, és la primera que es materialitza», ha explicat el regidor Hurtado.

D’aquesta manera, la primera lliga de LOL de Mataró és el fruit del resultat del treball conjunt entre la Taula i l’associació Phoenix e-Sports, formada per estudiants del Tecnocampus. El col·lectiu organitza des de fa més de dos anys tornejos amb premis i esdeveniments perquè tothom pugui aprendre sobre els e-sports i jugar: «Amb la creació d’aquesta lliga volem promocionar els beneficis que comporta la competició en aquests videojocs, però també convidar la gent que s’ho passi bé», ha assenyalat Aleix Muñoz, un dels integrants de Phoenix Sports.

El projecte acaba de néixer, tot i que l’objectiu dels organitzadors és que vagi creixent en seguidors i en aficionats, fins a convertir-se en un símbol de la ciutat. «Ja portem uns quants tornejos realitzats aquest any, però amb el suport de l’Ajuntament ens vam adonar que es podia fer una cosa bastant més gran», ha assegurat Muñoz.

Equips de sis

En el videojoc en qüestió, League of Legends (LOL), es juga en equips de cinc. Així, els equips de la lliga estaran formats per cinc persones, més un suplent. Qui hi estigui interessat s’hi podrà apuntar a través de les xarxes socials de Phoenix e-Sports. 

Notícies relacionades

Durant un mes tindran lloc una desena de partides en línia. Així, els quatre primers equips es classificaran per a la fase final, que tindrà lloc el 5 de maig, amb un premi de 250 euros per a l’equip guanyador. El Tecnocampus acollirà aquella fase final, que a més de decidir l’equip vencedor, ja que serà presencial servirà també perquè els jugadors es posin cara: «Hi haurà públic i una actuació sorpresa», ha avançat Aleix Muñoz.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró

Temes:

Mataró