Esdeveniment

BCN acollirà el congrés d’eSports més gran del món

Les dues anteriors edicions d’aquest esdeveniment es van celebrar a Madrid

BCN acollirà el congrés d’eSports més gran del món
1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Barcelona acollirà el Global Esports Summit (GES), el congrés d’esports electrònics més important del món, que en les seves dues edicions anteriors es va celebrar a Madrid. L’arribada d’aquest esdeveniment portarà a la capital catalana professionals dels eSports d’arreu del món, segons publica ‘Tot Economia-El Món’.

Els eSports s’han convertit en una indústria ja consolidada amb jugadors i equips professionalitzats, així com amb competicions internacionals. La seva xifra de negoci el 2021 va depassar àmpliament a Espanya els 30 milions d’euros, i a escala mundial, els 1.000 milions, segons algunes fonts especialitzades.

La cita a Barcelona congregarà uns 900 especialistes de 30 països. En l’actualitat aquesta activitat acumula més de 600 milions d’espectadors. La de Barcelona serà la tercera edició d’aquest congrés després d’haver-se portat a terme a Madrid en les dues edicions anteriors.

El pas previ per acollir l’esdeveniment va ser l’edició temàtica GESX a la capital catalana el desembre passat. Un dels elements que ha contribuït a atraure aquesta edició a Barcelona és la Fundació puntCAT. La capital catalana és una de les ciutats més importants relacionades amb els eSports gràcies a la presència a la Lliga de Videojocs Professionals, així com la de grans creadors de contingut com Ibai Llanos o equips com KOI, propietat de Llanos i l’exfutbolista del Barça Gerard Piqué.

Notícies relacionades

Al seu torn, la Generalitat ha apostat per aquest sector en els últims mesos. De fet, s’està configurant un ‘hub’ entorn d’aquesta activitat a la zona de les Tres Xemeneies a la capital catalana.

El GES23 durarà dos dies, durant els quals se celebraran una vintena de ponències, en les quals participaran experts internacionals.