«Punta de llança» per al desenvolupament de la zona

El Govern construirà 68 vivendes de lloguer assequible a la ronda Barceló de Mataró

  • L’ajuntament preveu alliberar nous solars a la Llàntia i al carrer Churruca per sumar un total de 200 pisos socials

El Govern construirà 68 vivendes de lloguer assequible a la ronda Barceló de Mataró

ACN / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
ACN

El Govern, a través de l’Incasol, construirà en els pròxims anys quatre promocions de vivenda de lloguer assequible en la ronda Barceló de Mataró (Maresme), que sumen un total de 68 vivendes. Aquesta és la primera promoció de vivenda pública de l’última dècada en la capital del Maresme, que vol acabar el mandat havent establert les bases per a la construcció d’un total de 200 pisos d’aquestes característiques.

A més dels solars alliberats en la ronda Barceló, el consistori treballa també per a la cessió a l’Incasol de nous solars al barri de la Llàntia i al carrer Churruca, al centre de la ciutat. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, celebra l’acord davant l’evident carència de vivenda assequible de lloguer a Catalunya.

En aquest sentit, la consellera ha detallat que actualment la construcció de vivenda dedicada al lloguer social és només un 1,7% del total, mentre que l’objectiu hauria de ser arribar al 7%. El problema és especialment greu en àrees de més densitat de població, com la regió metropolitana, on hi ha «moltíssima falta» d’aquest tipus de vivendes.

Per això, des del Departament de Drets Socials es fa una crida als Ajuntaments perquè, com en el cas de Mataró, es posin solars a disposició de l’Incasol per intentar revertir la situació. La voluntat del Govern, recorda, és «ambiciosa» i passa per construir 300.000 noves vivendes en els pròxims vint anys.

Per començar, el Govern preveu destinar 160 milions dels fons europeus a la rehabilitació de vivendes amb la mirada posada en l’eficiència energètica i també a la construcció de noves vivendes de lloguer social. «És una prioritat del Govern de la Generalitat», afirma Violant Cervera.

«Punta de llança» per al desenvolupament de la ronda Barceló

En clau local, la vivenda és també prioritària per a l’Ajuntament de Mataró, que es proposa cedir nous solars en els pròxims mesos per continuar ampliant el parc de vivenda pública de la ciutat. La regidora de Vivenda, Sarai Martínez, assegura que amb més vivenda pública es millora la igualtat d’oportunitats de la ciutadania.

En el cas de les promocions de la ronda Barceló, a més, l’Ajuntament de Mataró veu un doble objectiu. A més del component social, l’alcalde de Mataró, David Bote, afirma que les noves promocions poden convertir-se en una nova «punta de llança» per al desenvolupament del conjunt de la ronda Barceló.

Notícies relacionades

A l’extrem sud d’aquesta artèria de la ciutat, Mataró també treballa per possibilitar la construcció de la Torre Barceló, així com per completar la connexió amb el port i el trasllat de l’estació de tren a una nova centralitat.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO