Festes en pandèmia

Mataró demana «prudència» als veïns de la ciutat per poder celebrar unes Santes «segures»

  • Des del govern local defensen que la programació d’aquest any ja es va dissenyar pensant en un escenari de pandèmia

  • La Policia Local i els Mossos posaran en marxa un dispositiu conjunt per a les Santes 2021 per fer complir la normativa sanitària establerta

Mataró demana «prudència» als veïns de la ciutat per poder celebrar unes Santes «segures»

Ayuntamiento de Mataró

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les Santes 2021 de Mataró (Maresme) comencen dissabte 24 de juliol enmig del desenvolupament de la cinquena onada de la Covid-19, però des del govern local defensen que la programació d’aquest any ja es va dissenyar pensant en un escenari de pandèmia. Així, des de l’Ajuntament de Mataró demanen «prudència» i recalquen que «tots els actes que s’han treballat durant mesos compleixen el que diu el Procicat»: aforament reduït al 70% de la capacitat de l’espai, control d’aforament, entrada preassignada amb el públic assegut, estàtic i amb mascareta durant tot el desenvolupament de l’activitat.

La situació actual no permet cercaviles, ni balls, ni l’obertura de barres per dispensar begudes al públic, tot i que des de la Direcció de Cultura «ja s’havia treballat inicialment amb aquests supòsits». Per tant, tota la programació cultural, repartida en diferents escenaris de la ciutat, segueix endavant amb un únic canvi: l’espectacleÚnic. Balls, sons i emocions, programat per al 27 de juliol, es farà a les 21.45 h i les 23.30 h, aquesta última sessió s’avança per complir el toc de queda en vigor des del 17 de juny.

Amb tots els condicionants epidemiològics, l’eix de la festa s’ha reinventat per confeccionar «una programació de cultura segura» perquè la ciutadania «pugui disfrutar d’una altra manera tots els actes», reiteren des del consistori.

Focs artificials

El plantejament del castell de focs d’aquesta edició, 27 de juliol, és diferent. La pirotècnia es llançarà des de 4 punts diferents de la ciutat perquè es pugui veure des de totes les zones. A més, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra tallaran els passos de vianants i vehicles al front litoral, entre les 21.00 i la 1.00 de la matinada.

Així, l’executiu local demana que la ciutadania vegi aquest espectacle des de balcons i terrasses particulars, en els casos que sigui possible, des de terrasses del sector de l’hostaleria o des del carrer, però sempre evitant aglomeracions i concentracions».

Dispositiu de seguretat

La Policia Local i els Mossos posaran en marxa un dispositiu conjunt per a les Santes 2021 per fer complir la normativa sanitària establerta. Els detalls d’aquest dispositiu s’han acordat avui en el marc de la Junta Local de Seguretat. Tot i que la programació d’actes i els horaris s’han reduït respecte a les edicions prèvies a la pandèmia, tant la Policia Local com els Mossos reforçaran i coordinaran els seus dispositius amb efectius addicionals, especialment en el torn de nit.

Des de l’Ajuntament expliquen que la Policia Local comptarà amb una dotació de fins a 70 agents (50 nit / 20 tarda) «específicament dedicats a la festivitat de la Festa Major», que es distribuirà per tota la ciutat, amb una especial atenció a la zona centre, el front litoral i la zona d’oci. Els Mossos, per la seva banda, reforçaran tant el servei ordinari nocturn com les unitats de reforç regional (ARRO).

El control policial se centrarà principalment en la seguretat en els actes públics de les Santes, en la prevenció de l’incivisme i el ‘botellon’, i en el control de les mesures Covid d’aglomeracions, mascareta, horaris d’activitats i toc de queda. Com a mesura addicional, la nit del 27 de juliol es tallaran els passos de vianants i vehicles al front litoral, entre les 21.00 i la 1.00 de la matinada.

Les entrades

En el dia d’avui, hi ha prop de 27.000 entrades assignades als diferents actes de les Santes. Es pot accedir a la web de les Santes, zona entrades i reservar-les. Per a qualsevol dubte s’ha habilitat el correu electrònic entradeslessantes@ajmataro.cat.

Notícies relacionades

A nivell presencial i per evitar la fractura digital, també hi ha la possibilitat d’anar a l’edifici de les oficines de Cultura Mataró, al carrer Sant Josep, número 9, planta baixa, de 9.00 a 14.00 h.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO