Quilòmetre 0

El festival ‘Nosaltres’ 2021 arrenca a Mataró amb teatre, circ i una sessió de DJ

  • La vetllada va començar amb l’estrena de l’espectacle ‘La Mamafesta’, amb les mataronines Jèssica Pérez i Núria Palau, de la companyia Quatrelements

El festival ‘Nosaltres’ 2021 arrenca a Mataró amb teatre, circ i una sessió de DJ

Marta Illa (Clack)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El festival cultural ‘Nosaltres’ de Mataró (Maresme), organitzat per la productora Clack i l’ajuntament de la ciutat, va arrencar aquest dijous 1 de juliol al pati de Can Marchal amb teatre, circ, una sessió de ‘dj’ i el quilòmetre 0 per bandera. Així, la vetllada va començar amb l’estrena de l’espectacle La Mamafesta, amb les mataronines Jèssica Pérez i Núria Palau, de la companyia Quatrelements.

La Mamafesta explica la vivència de la Marina, que acaba de descobrir la maternitat, i parla del que no es parla: l’embaràs, el part, la relació amb els sogres o el sexe després de parir. És un espectacle dirigit per Marga Parrilla sobre la maternitat recent en clau d’humor i amb tocs musicals.

A Quatrelements la va seguir la companyia de circ contemporani Madame Gaüc, formada per Maria Palma i Raimon Mató, que va oferir un extracte de Fil, una creació que explora les relacions humanes i la superació dels problemes en comú a partir d’un llenguatge universal: la fisicalitat. Es tracta d’«un espectacle poètic, reflexiu i pròxim, en què els equilibris sempre estan presents», comenten des de la companyia.

Estava previst que la nit del festival la tanqués Talcö, un duo de música electrònica format a Mataró el 2002 pel ‘dj’ i productor Marc Latorre (Marc Nurel) i pel també productor Raül Sala (Tatsumi & Masako), però, a causa d’un contacte amb un positiu, Talcö no va poder actuar i, en el seu lloc, DJ Batista va rematar la primera jornada del ‘Nosaltres’ amb una sessió en directe.

Dijous de cultura a Mataró

Mataró acull cada tarda de dijous, de l’1 de juliol al 26 d’agost, la segona edició del festival cultural ‘Nosaltres’, un certamen nascut l’estiu del 2020 per liderar el retrobament de la cultura en directe amb la comunitat després dels mesos de confinament i aïllament per la Covid-19.

El focus comunitari es manifesta especialment en la programació de la present edició del festival, que «pretén posar en relleu la diversitat i pluralitat del seu públic a través de la cultura de qualitat i amb mirada de gènere», afirmen els codirectors Cristina Madrid i Eloi Aymerich.

Següent jornada

Dijous que ve, 8 de juliol, el festival ‘Nosaltres’ començarà amb el llibreter Esteve Guardiola, de la llibreria mataronina Buc de llibres, que explicarà una selecció de contes. «Per als més petits mirarem ‘contes’ d’aquells que els grans anomenem ‘llibres’. Per als més grans, explicarem alguns contes d’aquells que ens explicaven els avis a la vora del foc. Una oportunitat per disfrutar sota l’ombra dels arbres de relats i històries explicats de viva veu», diuen des de l’organització.

Els contes de Guardiola aniran seguits per una tarda de circ amb diversos números per «descobrir el talent més local». Obrirà la nit Mama Calypso, àlter ego de l’artista maresmenca Maria Solà, resident a la fàbrica de creació de Mataró Can Pink i Boogie. Amb ella el festival acollirà un espectacle de clown còmic, eròtic, interdisciplinari, reivindicatiu, de ritme caribeny i per a tots els públics, que «proposa un nou llenguatge escènic burlesc en què mostra una nova visió de la realitat femenina contemporània».

El segon plat fort de la vetllada serà la companyia Mi Santa Company, formada per Martin Samanna i Paula Fernanda, habituals de Can Fugarolas i amb més de quinze anys d’experiència. Oferiran el seu espectacle Contigo me voy, que entrellaça tècniques acrobàtiques, trapezi i roda cyr amb el seu univers artístic.

Notícies relacionades

També el dijous 8 de juliol, la cantant i clarinetista Carola Ortiz presentarà el seu tercer àlbum com a compositora: Pecata Beata, amb música i poesia catalana d’autores com Mercè Rodoreda, Maria Mercè Marçal o Montserrat Abelló: amb elles, la compositora resident a Argentona «afronta temes com l’exili, la por de l’abús, la soledat i la desesperació».

Més notícies de Mataró a l’edició local de EL PERIÓDICO