La comunitat com a ‘leitmotiv’

El festival Nosaltres es consolida a Mataró amb la seva aposta per la cultura «de qualitat»

  • La capital del Maresme acollirà totes les tardes dels dijous de l’1 de juliol al 26 d’agost la segona edició del certamen

  • Aquest any, la dansa, els monòlegs o els contes infantils s’incorporaran a l’oferta cultural del festival

El festival Nosaltres es consolida a Mataró amb la seva aposta per la cultura «de qualitat»
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mataró (Maresme) acollirà, totes les tardes dels dijous de l’1 de juliol al 26 d’agost, la segona edició del festival cultural Nosaltres, un certamen nascut a l’estiu del 2020 per liderar el retrobament de la cultura en directe amb la comunitat després dels mesos de confinament i aïllament per la Covid-19. Ara, des de la productora audiovisual Clack, organitzadora de l’esdeveniment, assenyalen que Mataró viurà com la iniciativa es consolida a la capital del Maresme «a través de l’enfortiment i la posada al centre de la seva comunitat», que serà el leitmotiv d’aquesta segona edició.

El focus comunitari es manifestarà especialment en la programació del festival, que «pretén posar en relleu la diversitat i pluralitat del seu públic a través de la cultura de qualitat i amb mirada de gènere», afirmen els codirectors Cristina Madrid i Eloi Aymerich, així com en els testimonis que obriran cada edició, aquesta vegada, sobre històries postpandèmia de diferents comunitats del Maresme.

D’aquesta manera, aquest 2021, una trentena d’entitats de Mataró, des d’associacions veïnals i culturals fins a agents de l’economia social i solidària com Buc de Llibres, Folk You, la Feixa o Musicop, «enfortiran la base social de la iniciativa cultural». «En la cultura, la unió fa la força. Aquest és un festival col·lectiu», expliquen els dos codirectors.

El cartell

El Nosaltres d’aquest any, que ja va posar les seves entrades a la venda aquest dimarts 11 de maig, explorarà diferents arts escèniques, des de la música, el teatre o el circ contemporani, fins a la dansa, els monòlegs o els contes infantils, que s’incorporen a l’oferta cultural del festival.

Entre d’altres, el festival tindrà el plaer de comptar amb les actuacions musicals de The Tyets (5 d’agost), Ebri Knight (29 de juliol) i Suu (22 de juliol), que torna per segon any consecutiu al festival; amb l’espectacle poesia/XARXA, de Chantal Poch, Kerrature, Júlia Francino i Penya-segat; amb els monòlegs d’Ana Polo & Oye Sherman, Charlie Pee i Marta Bosch (29 de juliol) i amb els titelles de la històrica companyia maresmenca Binixiflat (26 d’agost), així com l’espectacle d’històries infantils Buc de contes (8 i 29 de juliol).

La ubicació on tindran lloc els dijous a partir de les 19.00 h les actuacions serà, com l’estiu passat, el pati de Can Marchal de Mataró. A més, seguint la línia de la primera edició del 2020, aquest any la programació comptarà també amb un debat sobre comunitat i cultura km 0 (15 de juliol).

Transparència

Com l’any passat, el festival es torna a comprometre a fer un rendiment de comptes amb la publicació d’ingressos i despeses globals del festival a la web oficial, setmanes després del seu acabament.

Notícies relacionades

Així mateix, l’1% dels ingressos del festival es destinaran íntegrament al Fons Solidari Nosaltres, el qual serà donat a les entitats mataronines Càritas Interparroquial Mataró i a la Plataforma d’Afectats per la Crisi (PAC) de Mataró, que treballen per garantir les primeres necessitats socials als ciutadans amb més dificultats.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO