'Comunitat. Renaixement. Resistència'

El Festival Nosaltres arriba a Mataró per liderar el retrobament cultural al Maresme post-Covid

L'esdeveniment està organitzat per l'ajuntament i la cooperativa Clack i es desenvoluparà del 9 de juliol al 27 d'agost

El director d'EL PERIÓDICO, Albert Sáez, participarà en una taula de debat sobre la comunicació i la cultura post-Covid

nosaltres

nosaltres

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘Comunitat. Renaixement. Resistència’, amb aquesta declaració d’intencions s’ha presentat a Mataró el Festival Nosaltres, que vol posar en el centre la cultura artesanal en directe amb la comunitat després dels mesos de confinament i aïllament pel coronavirus.

El festival, coorganitzat per l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa mataronina Clack, compta amb el recolzament d’Òmnium Maresme  i la col·laboració d’una vintena d’entitats del tercer sector cultural mataroní. Així, serà el primer festival post-Covid d’aquestes característiques que es realitza al Maresme i una de les primeres iniciatives culturals a Catalunya després del confinament.

El Pati de Can Marchal acollirà el gruix de la programació del festival les nits dels dijous de juliol i agost a partir de les 20 h, però també arribarà a altres llocs, com el pati de l’Escola Rocafonda  o els jardins de la Biblioteca Antoni Comas.

El 5% dels ingressos del festival es destinaran íntegrament al Fons Solidari Nosaltres. Aquest fons serà donat a entitats mataronines que treballin per garantir les primeres necessitats socials dels ciutadans amb més dificultats.

Actes destacats

El Nosaltres començarà el pròxim 9 de juliol amb una actuació de l’actriu mataronina Clara de Ramon i tancarà la sessió la música electrònica del també mataroní Marc Nürel. La programació del festival contempla una taula de debat sobre la comunicació i la cultura post-Covid amb l’escriptora Care Santos (Premi Nadal 2017), el periodista i director d’El Periódico de Catalunya Albert Sáez i la doctora en sociologia i especialitzada en innovació social Liliana Royo.

Entre d’altres, de la programació del Nosaltres destaca: la nit especial del Sant Jordi d’estiu (23 de juliol), amb teatre de Xevi Ribas, poesia catalana i castellana i cançó amazic; la Vesprada de poesia Km 0 (6 d’agost), amb el primer recital a la capital del Maresme de la mataronina Chantal Poch, i l’aposta per una mirada cultural jove i femenina amb veus com Suu (30 de juliol), Magalí Sare (13 d’agost), Carla Collado i Laia Llach (20 d’agost) i Gessamí Boada (27 d’agost).

Notícies relacionades

Tota la informació relativa al Nosaltres es pot consultar a la web Nosaltres.clack.cat i a l’Instagram @NosaltresFest, des d’on s’anirà informant amb l’etiqueta #NosaltresFest de les novetats del projecte durant els pròxims dies. El projecte també compta amb el recolzament de les marques mataronines Capgròs, Aliança Mataró, Assegurances Feliu, Assolim i Pous.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA