Teatre de producció pròpia

Mataró celebra el Dia Internacional pels Drets LGTBI amb una desena d’activitats

  • L’acte institucional serà la conferència ‘TRANS* formar per avançar’, que anirà a càrrec de l’activista trans i diputada a l’Assemblea de Madrid Carla Antonelli

Mataró celebra el Dia Internacional pels Drets LGTBI amb una desena d’activitats

JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mataró (Maresme) celebrarà aquest 28 de juny el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI. Així, des del consistori expliquen que està prevista la lectura del manifest el 2021, davant de l’Ajuntament, a les 20 h. Al llarg d’aquest dia, també s’han programat una sèrie d’activitats que combinen propostes presencials amb virtuals, després d’un any marcat per la pandèmia de la Covid-19.

L’acte institucional serà la conferència TRANS* formar per avançar, que anirà a càrrec de l’activista trans i diputada a l’Assemblea de Madrid Carla Antonelli. L’acte està previst per al 29 de juny, a les 19.30 h, i es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l’ajuntament.

Antonelli ha sigut diputada del PSOE a l’Assemblea de Madrid des del 2011 al 2021, i és la primera dona transsexual en accedir a un càrrec de representació parlamentària a Espanya. El seu activisme va començar en plena transició democràtica i Antonelli ha defensat i reivindicat els drets del col·lectiu LGTBI des d’aleshores.

Una de les activitats que es recupera després que l’any passat no es pogués celebrar per les restriccions de la Covid-19 és la Festa de Tots Colors. Aquest acte se celebrarà dissabte 26 de juny, de 19 a 23 h, a la plaça de la Muralla, amb reserva d’entrada prèvia per a cada una de les actuacions, que protagonitzaran els grups musicals Barcelona Raimbow Singers i Alliole Olé.

Teatre de producció pròpia

Amors és una obra de teatre de producció pròpia que neix del treball conjunt entre el servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de la regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI amb l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura.

L’objectiu és generar una acció de sensibilització en matèria de diversitat sexual i de gènere dirigida a tota la ciutadania de Mataró, però amb la intenció que sigui una producció teatral de sensibilització de referència i per tant que tingui recorregut per tot el territori.

Per portar a terme Amors, que ara s’estrena, s’ha comptat amb la direcció del dramaturg Pere Anglas i l’assessor LGTBI Abel Huete i l’actuació d’exalumnes de l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Mataró. Aquesta obra, que compta amb la col·laboració especial de la compositora Clara Peya a l’apartat musical, es podrà veure de l’1 al 4 de juliol, a les 22 h, a Can Boet. Les entrades es podran comprar al preu de 6 euros a la web de Cultura Mataró.

Més activitats

Altres activitats que hi ha són un vermut literari el dissabte 19 de juny en el transcurs del qual es presentarà la revista Orgull. També es repetirà el photocall Mataró amb orgull! que s’instal·larà en la pineda de la platja de Sant Simó el diumenge 27 de les 18 a les 21 h.

Notícies relacionades

Per la seva part, el Foment Mataroní acollirà els dies 8, 13 i 15 de juliol una part de la Mostra de Cine LGTBI Fire, les pel·lícules que es projectaran així com tots els detalls de les activitats es poden consultar a la programació completa.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO