Coronavirus

Mataró celebrarà els Tres Tombs en dues fases, sense data encara per al tradicional passeig de carruatges

  • Les restriccions actuals per la Covid-19 han obligat l’organització a modificar la celebració de la festivitat

  • El passeig i la benedicció dels animals es realitzaran «quan la situació epidemiològica ho permeti»

Mataró celebrarà els Tres Tombs en dues fases, sense data encara per al tradicional passeig de carruatges
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El segon cap de setmana de febrer Mataró celebra els tradicionals Tres Tombs, no obstant, la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19 i les conseqüents restriccions han regirat el calendari de la Federació Catalana dels Tres Tombs, que engloba tots els municipis i ciutats que commemoren la festivitat de Sant Antoni. En el cas de Mataró, s’ha decidit celebrar-los en dues fases, deixant el tradicional passeig de carruatges i cavalls, així com la benedicció dels animals domèstics, sense una data concreta, a l’espera que una favorable evolució de la pandèmia permeti la seva posada en escena.

Abans, no obstant, concretament l’últim cap de setmana de gener, l’Ajuntament de Mataró convida la ciutadania a «mantenir viu l’esperit de la festa» animant-la a comprar el tortell en forma de ferradura, que es podrà adquirir en prop d’una trentena de pastisseries de Mataró. Als aparadors d’aquests establiments també es podran veure fotografies antigues dels Tres Tombs a la ciutat del Fons Carreras de l’Arxiu Municipal de Mataró.

Tot i que la data exacta no està comprovada, es creu que les fotografies són de la dècada dels anys 40 i 50. Així, la web Cultura Mataró dedica una pàgina especial en què es pot veure el mapa amb la ubicació de les diferents pastisseries que hi participen i una selecció d’algunes de les fotografies del Fons Carreras.

Tres Tombs històrics a la televisió

Per part seva, Mataró Audiovisual s’afegirà a la celebració de la festivitat recordant alguns dels millors moments històrics de l’acte.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, el dia 31 de gener, la televisió local oferirà la següent programació: a les 12.30 h oferirà la trobada nacional dels Tres Tombs de l’any 2013 en què Mataró va ser la capital catalana de la festa, acollint el major nombre de carruatges i cavalls de la seva historia. A les 14.30 h es retransmetrà la trobada del 2016 i a les 14:41 h es podrà veure el programa Traç de cultura especial Tres Tombs 2021.

Més notícies de Mataró, a l’edició local d’EL PERIÓDICO