Realitat virtual

Avis d’una residència de Mataró utilitzen ulleres 3D per fer passejos virtuals

Des del centre expliquen que aquesta activitat els ajuda a despertar records, sortir del seu entorn actual i trencar amb la rutina

Avis d’una residència de Mataró utilitzen ulleres 3D per fer passejos virtuals
1
Es llegeix en minuts

La Residència i Centre de Dia Mirador de Mataró (Maresme) ha incorporat al conjunt d’activitats del centre unes ulleres 3D que els avis es poden posar per passejar de manera virtual per la ciutat, visitar un museu i fins i tot anar a l’aquari. Segons un comunicat del centre, es tracta d’una iniciativa que vol oferir diferents experiències immersives als residents per «afavorir la seva estimulació cognitiva i el seu benestar emocional».

Aquestes ulleres 3D OROI, que s’han incorporat en els últims mesos, permeten traslladar-se virtualment a diferents escenaris, com navegar amb barco fins a les Illes Medes, fer un tomb en globus o visitar un lloc que voldrien conèixer gràcies a una varietat de vídeos que estimulen la memòria i els records.

De moment, aquesta tecnologia s’ha incorporat a la tercera planta, on resideixen les persones preservades cognitivament o amb un lleu deteriorament cognitiu, i l’activitat es porta a terme de manera individualitzada o en petit grup.

Despertar records

Segons la psicòloga de la residència, Elsa Ortega, aquesta activitat els ajuda a despertar records, sortir del seu entorn actual, trencar amb la rutina i disminuir l’apatia.

Notícies relacionades

«A curt termini no només s’observa una millora en el seu estat d’ànim, ja que expressen alegria i se senten més motivats, sinó que disminueix la simptomatologia d’ansietat i es redueix el discurs centrat en preocupacions pròpies», assenyala Ortega.

Més notícies de Mataró, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA