ATENCIÓ MÈDICA

L'Hospital de Mataró implementa un sistema de citació de visites via SMS

El centre hospitalari ha de reprogramar 150.000 visites a causa de l'aturada generada per la Covid-19

hospital-mataro

hospital-mataro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) expliquen que, durant els pròxims mesos, l’Hospital de Mataró ha de reprogramar més de 150.000 visites a causa de l’aturada que va acompanyar les setmanes més agudes de la pandèmia de la Covid-19. A fi d’agilitar tot aquest procés, i alhora estalviar el consum de paper, el centre hospitalari implantarà la citació per SMS progressivament a partir de mitjans de setembre.

La setmana passada ja es va iniciar una prova pilot per citar a través del mòbil les persones que han de fer una anàlisi de sang. Això comporta enviar uns 600 missatges cada dia, una acció que fins ara es feia mitjançant trucada (si la cita tenia lloc en menys de 15 dies) o enviant una carta per correu ordinari.

«Davant la magnitud del volum de visites a reorganitzar, s’ha optat per incorporar noves vies de comunicació amb els usuaris, més ràpides i eficients», expliquen des del CSdM.

Reduir l’absentisme

Notícies relacionades

A més de facilitar la gestió de la reprogramació, l’ús d’SMS «és més eficaç com a recordatori i també comporta una reducció en el nombre de persones que no es presenten a les visites», asseveren des del consorci.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA