CORONAVIRUS

Mataró: Ni Santes, ni 'No-Santes'

Arran de les circumstàncies sociosanitàries derivades de la Covid-19, l'Ajuntament ha decidit ajornar tota la programació del 'Mataró s'enlaira'

Tot i que les dades de Mataró no són com les de l'àrea metropolitana, «sí que s'ha constatat una tendència a l'alça» en els casos de Covid-19

zentauroepp54067754 matar200710162658

zentauroepp54067754 matar200710162658

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Arran de les circumstàncies sociosanitàries derivades dels brots de la Covid-19, l’Ajuntament de Mataró ha decidit ajornar tota la programació del ‘Mataró s’enlaira’, l’esdeveniment que pretenia substituir la Festa Major de Les Santes i que estava previst que es desenvolupés entre els dies 25 i 27 de juliol. D’aquesta manera, finalment Mataró no tindrà ni Santes, ni ‘No-Santes’.

Deu dies enrere, el govern municipal apel·lava a «la responsabilitat individual» perquè la programació alternativa a Les Santes seguís endavant, no obstant, el consistori s’ha vist obligat a posar el fre de mà i ha convingut a establir un conjunt de mesures per prevenir el risc de transmissió.

Aquestes mesures, que inclouen la suspensió de les ‘No-Santes’, es prenen en el context municipal de tenir el Pla bàsic d’emergència municipal i els protocols d’actuació per la Covid-19 en fase d’alerta i davant de les mesures especials preses per la Generalitat en altres municipis catalans.

Tot i que les dades de Mataró no són del volum de les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, on ja es van imposar restriccions la setmana passada, des del consistori remarquen que «sí que s’ha constatat una tendència a l’alça», en els casos de Covid-19.

2020 sense Les Santes

Com ja va avançar EL PERIÓDICO a l’abril, Mataró va acabar optant per no celebrar la festa de Les Santes com era habitual en els últims anys. No obstant, el govern municipal va mantenir la incertesa sobre què passaria amb la Festa Major mataronina fins a principis de juny, quan va presentar el ‘Mataró s’enlaira’, que comptava amb un pressupost de 250.000 euros.

Així, després del confinament provocat per la crisi sanitària, s’havia buscat una alternativa a la celebració de Les Santes i s’havia treballat en «una proposta cultural diversa amb 56 actuacions en vuit escenaris diferents de la ciutat». Una proposta que tampoc ha resultat viable.

No obstant, no s’ha volgut deixar aquests dies tan assenyalats en el calendari mataroní «sense alguna activitat alternativa». Per això, des del dia 25 de juliol fins al 27 de juliol, les figures institucionals de Mataró estaran a l’Ajuntament perquè les famílies mataronines les puguin visitar. «Seran visites d’un màxim de 10 persones i durant un màxim de 10 minuts. Els horaris seran de 9 a 14 h i de 17 a 21 h els tres dies», destaquen des del govern municipal.

Durant el Dia de Les Santes, a través de Mataró Audiovisual, es recordaran els grans moments de la Festa Major amb una programació especial. També s’està treballant en la celebració de la Missa de Les Santes, que s’haurà d’adaptar a les noves mesures decretades.

El dia 30 de juliol s’obrirà a Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró una mostra de la imatgeria festiva de la ciutat: ‘Mataró és festa’, que reunirà més de 110 figures, incloent-hi les figures institucionals. La mostra es podrà visitar fins al 13 de setembre.

Més mesures

Tot i que les xifres de casos positius a Mataró encara disten de la d’alguns municipis metropolitans, com expliquen des de l’Ajuntament la tendència va a l’alça. La setmana passada, per exemple, es va detectar un rebrot de coronavirus al barri de Cerdanyola. També un grup de vuit nens del casal de l’Escola Pia Santa Anna  es va haver d’aïllar després que un monitor donés positiu, tot i que, segons indiquen des del centre, les proves PCR fetes als menors han donat negatiu.

Més enllà de la suspensió del ‘Mataró s’enlaira’, el consistori ha decretat altres mesures preventives. Així, es torna a limitar l’accés a les zones de jocs infantils i a les pistes esportives d’oci, se suspenen les autoritzacions d’actes a la via pública amb un aforament superior a 100 persones i es continua controlant l’aforament a les platges.

Notícies relacionades

També es recomana limitar les trobades a les persones de la unitat de convivència i limitar-les a 10 persones, mantenir la distància interpersonal, netejar-se sovint les mans i l’ús de mascareta és obligatori.

Més notícies de Mataró