POLICIA LOCAL

La policia de Mataró evita un 50% més d'ocupacions que el 2019

Entre gener i maig del 2020 es van resoldre o van evitar 19 ocupacions, 6 més que en el mateix període del 2019

ffd54afb-41b3-4b72-b8fa-27dd1102a20c

ffd54afb-41b3-4b72-b8fa-27dd1102a20c

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró explica que la policia local ha resolt o evitat 19 ocupacions entre gener i maig del 2020, cosa que suposa gairebé un 50% més que en el mateix període del 2019, quan es van resoldre o van evitar 13 ocupacions.

El maig del 2017 el cos de policia municipal va crear la Unitat de Convivència i Civisme, que des d’aleshores «ha dedicat els seus esforços pràcticament de forma exclusiva a abordar possibles solucions per a ocupacions que generen conflictes de convivència a la ciutat», expliquen des del consistori. No obstant, cal considerar que en la majoria de casos la resolució exigeix la via judicial.

Durant el 2019 la Unitat de Convivència i Civisme va fer un total de 200 actuacions, tenint en compte que una mateixa ocupació pot comportar fer més d’una actuació. De gener a maig del 2020 s’han fet 97 actuacions, xifra molt similar a la del mateix període de l’any anterior (99).

Segons indiquen des de l’Ajuntament, només al mes de maig la unitat va fer 37 actuacions vinculades a ocupacions (21 el maig del 2019). «Les dades d’aquest any inclouen els mesos de confinament estricte per la crisi sanitària i per tant són difícilment comparables a les circumstàncies d’anys anteriors», recorden des del consistori.

Nou protocol

Així, el consistori ha començat a posar en marxa un nou protocol per «abordar les ocupacions que generen problemes de convivència». Fins ara, la Unitat de Convivència i Civisme de la policia local recollia les dades de les ocupacions conegudes, identificava els ocupants, informava els propietaris i veïns en la defensa dels seus drets, notificava els fets a les companyies subministradores per evitar possibles fraus i feia tasques de mediació, de manera que també aconseguia aturar en alguns casos els intents d’ocupació.

Notícies relacionades

A més d’aquests procediments, el protocol d’actuació ara es completa amb el trasllat d’informació a tots els serveis municipals que siguin susceptibles d’intervenir per possibles riscos per a les persones en vista d’irregularitats o danys que afectin la solidesa estructural de la immoble, l’habitabilitat o per temes de salubritat. «En aquests casos es podrà procedir al desallotjament preventiu», apunten des de l’Ajuntament.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA