CONSEQÜÈNCIES DE LA PANDÈMIA

El Tecnocampus Mataró assessora les empreses del Maresme per afrontar el coronavirus

Les principals consultes són per saber si es poden acollir a ertos i per conèixer les possibles línies d'ajuda

També s'intenta redirigir la indústria tèxtil cap a la producció de material sanitari, a causa de l'alta demanda dels hospitals

tecnocampus

tecnocampus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tecnocampus de Mataró ha posat en marxa un espai web per atendre les consultes de les empreses del Maresme sobre els efectes del coronavirus. La informació sobre ajuts i mesures econòmiques que s’han pres es multiplica i s’actualitza dia a dia, per això, des del parc tecnològic pretenen «ser facilitadors» i «simplificar» el volum informatiu, explica Claudia Danesi, directora de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria del Tecnocampus.

«Ho estem fent monitorant constantment les fonts d’informació oficial (OMS, autoritats estatal, autonòmica i municipal) i tenint en compte les variacions que l’escenari actual presenta en cada moment», expliquen des del parc tecnològic. A més, per a les empreses que es troben dins del parc tecnològic, s’ha obert un canal perquè puguin comunicar com estan afrontant la crisi.

«Oferim el servei a totes les empreses de Mataró i del Maresme perquè l’impacte econòmic sigui el mínim possible», comenta Danesi. Des del Tecnocampus expliquen que, ara per ara, les principals consultes són per saber si es poden acollir a ertos i per conèixer les possibles línies d’ajuda.

«De moment, els principals ajuts que s’han anunciat són línies de finançament i crèdit, que obligaran empreses a redefinir-se», explica la directora de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria. El Tecnocampus també compta amb projectes d’emprenedoria que encara es troben en fases inicials i que també hauran d’aplicar canvis en els seus plans empresarials.

La indústria tèxtil, a disposició de la demanda sanitària

Davant de la creixent demanda de material de protecció sanitari, com les mascaretes, des del Tecnocampus Mataró-Maresme també estan provant d’aprofitar la indústria tèxtil de la regió per donar resposta a aquests requeriments i evitar així dependre de les exportacions.

Notícies relacionades

Més enllà de les empreses que ja treballaven en la fabricació d’aquesta mena de material, des del parc tecnològic intenten ara que les indústries tèxtils que han paralitzat la seva activitat per les mesures de confinament puguin redirigir-la cap a la fabricació de material sanitari, donant resposta a la demanda i mobilitzant així l’activitat econòmica.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA