ART AMB DENOMINACIÓ D'ORIGEN

Dues propostes mataronines i una coproducció en la nova temporada del Fet a Mataró

La capital del Maresme acollirà aquest cicle d'espectacles amb cinc propostes de teatre, circ, dansa, titelles i audiovisuals, fins al 20 de desembre

4cfcee0e-cf61-4a94-9c39-e4eb80605cc1

4cfcee0e-cf61-4a94-9c39-e4eb80605cc1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cicle Fet a Mataró va iniciar, diumenge passat 6 d’octubre, una nova temporada. Així, el Centre de creació d’arts escèniques Can Gassol torna a ser l’epicentre de la creació a la capital del Maresme i acollirà fins al 20 de desembre cinc propostes que combinen nombrosos estils escènics: teatre de text, circ, dansa, teatre d’objectes, titelles i audiovisuals. 

Dos dels espectacles seran estrenes i tres seran assajos oberts que serviran a les companyies per avaluar com respon el públic a la seva proposta encara no tancada.

Les estrenes

De la nova temporada destaca la programació de dues obres amb segell mataroní. Es tracta d’‘It ’s all about the ggggrrrrrrrrrrrr’, una peça sobre l’agressivitat, la ràbia, la guerra, la postveritat de la política i l’autoparòdia del poder masculí, dirigida per Max Grosse Majench, amb la interpretació d’Adrià Botella i Oriol Guanyabens. 

I ‘Litus’, la nova producció de la Sala Cabanyes, dirigida per Pere Vázquez i escrita per Marta Buchaca. És una comèdia agredolça amb tocs de ‘thriller’ que parla de l’amistat, la mort i l’amor, i es podrà veure els dies 1,2,3,8, 9 i 10 de novembre.

Assajos oberts

Divendres 11 d’octubre serà el torn de ‘Pauuuuuu’, una coproducció entre quatre companyies de titelles de l’Estat: La Mar de Marionetas de Madrid, Teatro de Carmen de Múrcia, Teatre Buffo de València i Binixiflat de Catalunya. 

A Mataró es podrà veure la versió en català d’aquesta invitació a la reflexió sobre la resolució de conflictes, des d’una actitud filosòfica i lúdica.

Joan Català, un especialista en espectacles interdisciplinaris, provarà el 30 de novembre amb el públic com respira el seu nou projecte ‘5.100 m/s’. Circ, música, dansa i gest en un laboratori de creació que imagina els espais escènics com éssers vius.

El Fet a Mataró es tancarà el 20 de desembre amb ‘Ahir’ dels Animal Religion, una companyia que treballa per innovar el circ i busca mitjans d’expressió nous. ‘Ahir’ és un espectacle interdisciplinari de circ que uneix cos, llum i so, i que parla de la relació del passat amb el present.

Es pot consultar tota la programació a la web Cultura Mataró.

Les entrades

Notícies relacionades

Tant les entrades de pagament com les invitacions a tots els espectacles es poden adquirir a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i els dimecres de 18 a 20 hores; a la web entradesculturamataro.cat i a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle.

Més notícies de Mataró

Temes:

Circ Dansa Teatre