ELECCIONS MUNICIPALS I EUROPEES

87.745 mataronins podran votar en les eleccions municipals i europees del 26 de maig

L'horari a Mataró és continu de les 9 del matí fins a les 8 de la tarda i les persones amb mobilitat reduïda compten amb un servei d'acompanyament

9a7870a8-0bbd-44a8-8986-27b75c798954

9a7870a8-0bbd-44a8-8986-27b75c798954

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les eleccions municipals i les europees tindran lloc el diumenge 26 de maig, en una mateixa jornada, quan els ciutadans seran convocats a exercir el seu dret a vot per elegir els seus representants polítics a l’ajuntament i al Parlament Europeu. 

A Mataró, hi haurà 116 meses distribuïdes en 75 seccions electorals, ubicades alhora a 31 edificis diferents o col·legis electorals. L’horari de votació és continu des de les 9 h fins a les 20h i les persones amb mobilitat reduïda compten amb un servei d’acompanyament.

Així doncs, el 26 de maig estan convocats a les urnes 87.745 ciutadans de Mataró que elegiran els regidors que integraran el Ple de l’Ajuntament i els eurodiputats i eurodiputades que conformaran el Parlament Europeu.

A part de la targeta censal que els ciutadans han rebut al seu domicili, a la web municipal.

Aquesta consulta també es pot fer a qualsevol oficina d’atenció ciutadana de l’ajuntament i al telèfon del 010. Una de les novetats que s’ha posat en marxa per a aquestes eleccions del 26-M és un sistema de consulta de la taula on s’ha de votar a través d’un Codi QR que es mostrarà a les cartelleres de tots els col·legis electorals.

Servei d’acompanyament

La Creu Roja i l’Ajuntament de Mataró ofereixen un servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda perquè puguin exercir el seu dret a vot. Els interessats han de trucar al telèfon d’atenció ciutadana 010 abans del divendres 24 de maig, a les 19 hores, per sol·licitar aquest servei que es farà en ambulància o en transport adaptat.

Informació sobre els últims comicis

Quant a la informació durant la jornada electoral, estaran oberts 4 punts d’atenció al públic: les oficines d’atenció ciutadana Centre (La Riera, 48), Pla d’en Boet (carrer de Juan Sebastián Elcano, 6), Rocafonda (carrer de Santiago Rusiñol, 23) i Cerdanyola (passeig de Ramon Berenguer III, 82). Aquests punts atendran consultes exclusivament sobre el cens. 

L’horari d’atenció serà de 8 a 20 hores. Així mateix, els ciutadans també podran obtenir informació trucant al telèfon d’atenció ciutadana 010 i al web municipal.

A la webwww.mataro.cat/eleccions ja es poden veure les estadístiques de participació i els resultats obtinguts per les diferents formacions polítiques des de les eleccions municipals celebrades a Mataró el 1979.

Notícies relacionades

Aquest any també s’ha activat un sistema perquè els ciutadans puguin veure, a mesura que avança l’escrutini durant la tarda del 26-M, el nombre de regidors de cada formació política que van conformant el nou consistori. Finalitzat l’escrutini total, els resultats dels comicis estaran disponibles a la web municipal. Aquesta mateixa informació, es podrà veure en una pantalla que s’instal·larà al vestíbul de l’ajuntament.

Més notícies de Mataró