EL 18 DE MAIG

Mataró s'afegeix a la celebració del Dia Internacional dels Museus i a la Nit dels Museus amb una programació especial

El 18 de maig es faran visites teatralitzades, concerts, 'performances', visites guiades als equipaments museístics i espectacles, entre d'altres

d998c4ce-7731-4210-9958-f78ff4d281f5

d998c4ce-7731-4210-9958-f78ff4d281f5

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mataró se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus, que aquest any coincideixen el 18 de maig, amb una programació especial que convida a fer un recorregut pels diversos equipaments de la ciutat i disfrutar-los des de nous punts de vista. Per a això s’ofereix una oferta molt variada de visites, espectacles, activitats familiars i sessions golfes amb fins a 17 activitats, i ampliaran el seu horari d’obertura.

Des de l’any 1977, promogut per l’ICOM (Consell Internacional de Museus), el 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus amb l’objectiu de sensibilitzar la societat a l’hora d’entendre els museus com un mitjà important per a l’enriquiment cultural. 

Des de l’any 1997, amb el recolzament del Consell d’Europa i la Unesco, la nit s’ha afegit a la celebració oferint activitats als museus i ampliant l’obertura del públic.

Activitats culturals

El lema d’aquest any és ‘Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició’, que pretén destacar el paper dels equipaments museístics com a actors actius en la comunitat, com a plataformes on la creativitat es combina amb el coneixement, on els visitants poden cocrear, compartir i interactuar.

Els equipaments que hi participen són la vila romana de Torre Llauder, Can Serra, Ca l’Arenas i Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró, Can Palauet, la Nau Gaudí, la Casa Coll i Regàs, el Museu Arxiu de Santa Maria i l’Ateneu de la Fundació Iluro. Ja és el quart any que se celebren aquestes efemèrides amb una àmplia i variada programació.

Hi haurà visites teatralitzades, concerts, ‘performances’, visites guiades als equipaments museístics i espectacles, entre d’altres.

La Nit dels Museus d’aquest any tindrà un nom destacat, Quico Pi de la Serra. El guitarrista i cantant participarà, a les 20 hores a Can Serra del Museu de Mataró, a la conversa amb Manuel Guerrero, comissari de la mostra actual ‘El Mataró d’en Terri (1918 a 2000)’. Guerrero, convidarà el públic a conèixer la relació d’amistat entre Terri i Quico Pi de la Serra, que va possibilitar que El Racó acollís les primeres actuacions del cantautor a Mataró. Pi de la Serra serà l’encarregat de tancar els actes de la Nit dels Museus amb el recital ‘Dues tasses’ que oferirà a les 22 hores a Ca l’Arenas Centre d’Art del Museu de Mataró.

En una altra de les seus del Museu de Mataró, Can Marfà, es podrà veure la instal·lació ceràmica de Mia Llauder ‘De fils i porcellanes’ (a les 20 i 20.30 hores) i a Can Palauet els alumnes de 1r de l’institut Les Cinc Sénies seran els encarregats de fer les visites comentades a l’exposició ‘Ah, l’art? Ah, l’art!’.

Notícies relacionades

D’entre les activitats programades també destaca el taller familiar d’esgrafiat que es farà a les 12 hores a la Casa Coll i Regàs, amb visita prèvia als esgrafiats que hi ha en aquest edifici modernista i també les portes obertes a un dels tresors del barroc català, la capella dels Dolors i la sala de juntes de la Basílica de Santa Maria per descobrir l’obra d’Antoni Viladomat.

Més notícies de Mataró 

Temes:

Museus