Llista única

La Candidatura Unitària de Mataró recorda a ERC «la responsabilitat» de presentar-se sol

El president de Junts per Mataró demana als republicans que decideixin si volen "fer política des de les direccions nacionals o des del territori"

candidatura-unitaria

candidatura-unitaria

2
Es llegeix en minuts
J. Salicrú/ M.Coll

El grup promotor per a una Candidatura Unitària Republicana i Sobiranista a Mataró per a les eleccions municipals 2019, reunit dimarts passat, ha decidit mantenir la seva proposta i continuar recollint firmes a pesar que el candidat a l’alcaldia de Mataró per Esquerra Republicana (ERC), Francesc Teixidó, en una entrevista a aquest mitjà de comunicació a finals d’agost va descartar participar en una llista conjunta integrada per totes les formacions sobiranistes de la ciutat.

“Al juliol ens reunim amb representants d’Esquerra i ens van dir que ens comunicarien qualsevol decisió. Les declaracions de Francesc Teixidó són importants, però esperarem que ERC ens digui oficialment què pensa fer”, ha explicat Jordi Sunyirach, en nom de la Candidatura Unitària. I ha afegit: “Estem disposats a reunir-nos totes les vegades necessàries perquè pensem que la nostra proposta continua sent vàlida i bàsica perquè guanyi una proposta independentista a Mataró”.

La Candidatura Unitària mostra respecte per totes les opinions per ser “legítimes”, però també recorda a les formacions sobiranistes que prefereixin presentar-se en solitari en les eleccions municipals, com ha manifestat públicament el candidat republicà, que hauran “de responsabilitzar-se de les conseqüències”,ja que ser la llista més votada en unes eleccions municipals no garanteix l’alcaldia de Mataró.

Tenint en compte que s’acosta un inici de tardor amb bastants actes destacats –l’11 de Setembre i el primer aniversari de l’1 d’octubre– la Candidatura Unitària Republicana i Sobiranista de Mataró també ha decidit ajornar per a la segona setmana d’octubre la convocatòria d’un acte per explicar la situació de la proposta als seus seguidors. Ara per ara no s’ha descartat definitivament la possibilitat de realitzar-ne unes de primàries – proposta que a nivell nacional recolza l’Assemblea Nacional Catalana (ANC)–tot i que no es considera positiu generar una quarta candidatura independentista.

El PDECat, sí favorable a la llista única

A diferència dels republicans,Junts per Mataró  veu amb bons ulls la llista única, per això Alfonso Canela, president de la formació, acusa ERC de tancar-se “en un discurs que qüestiona l’excepcionalitat del moment”i “abonar la tesi ‘d’eixamplar la base’ amb una estètica independentista mentre fa al·lusions contínuament a fer ús de polítiques socials i valors republicans per no perdre suports a l’esquerra”. I insisteix que ha arribat el moment que ERC decideixi si“ha de fer política des de les direccions nacionals o des del territori”,ja que segons Canela “és important fer una reflexió amb la intenció que la llista més votada aconsegueixi l’alcaldia”.

Notícies relacionades

Preguntat pels possibles punts en comú, el president del Junts per Mataró afirma que en una llista única independentista poden confluir tots aquells ciutadans de Mataró que demanin “un Estat que no li vagi a la contra i que respecti i defensi llibertats individuals i els drets civils, que prioritzi no tenir una ciutat sense ànima i desdibuixada a l’àrea metropolitana” i “tenir una ciutat que recuperi la seva marca i que faci pública i notòria la seva rica idiosincràsia social, cultural, urbanística, econòmica...”. I concreta: “Cal recuperar el pols a una ciutat afectada per la inseguretat, la brutícia i les conductes incíviques que perjudiquen el descans de molts veïns. ¡Això no pot ser! ¿No ens podem posar d’acord amb això?”.

Més notícies de Mataró