D'actor a cantant

Edu Soto publicarà el seu primer disc al setembre

L'actor també està gravant un programa que descobrirà pobles recòndits d'Espanya i que suposarà la seva tornada a TVE

mdedios37606700 madrid 09 03 2017 especial teletodo edu soto durante la pres170403115108

mdedios37606700 madrid 09 03 2017 especial teletodo edu soto durante la pres170403115108 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
EFE

El còmic Edu Soto té una faceta musical menys coneguda que es farà pública a finals de setembre, quan apareixerà el seu primer disc, mentre grava un programa que descobrirà pobles recòndits d’Espanya i que suposarà la seva tornada a TVE després d’‘El árbol de los deseos’.

Amb el guitarrista Pablo Méndez, la banda DeLaRoom i Ludovico Vagnone com a productor, ha creat un disc "bastant inclassificable": "És semblant al folk, per posar-hi una etiqueta, però és una barreja de música espanyola amb aires de fado, música francesa i fins i tot celta en algun moment".

Soto (Mataró, Barcelona, 1978) defensa que tant les melodies i la manera de cantar són "molt diferents" al que ara acapara el mercat musical, per la qual cosa es congratula que "no hi hagi semblances raonables", diu a Efe.

Encara pendent del títol, el disc amb deu temes i sense cap discogràfica al darrere –"és una cosa molt artística que no necessita presentació d’una multinacional, volíem una cosa una mica més salvatge", postil·la– veurà la llum a finals de setembre i Edu Soto està "impacient" que la gent conegui un "altre trosset" del seu cor.

És el seu primer disc perquè, tot i que ha tingut diverses bandes, "mai va arribar a arrelar la història". Fins que Pablo Méndez es va creuar al seu camí, i va ser "un enamorament sobtat": "En menys d’un any hem compost 27 cançons i n’hem gravat deu en un disc, amb molt afecte i molta passió; ell m’ha canviat la vida musicalment parlant".

Nou programa a TVE

No es tracta de l’únic projecte de l’humorista per a la temporada vinent, ja que després d’acabar el rodatge de la pel·lícula ‘Los Rodríguez y el más allá’ a les ordres de Paco Arango, s’embarca ara enla gravació d’un programa per a TVE en el qual recorrerà "pobles d’Espanya fora de les rutes habituals, coneixent els seus paisans".

L’ens públic ja li va confiar ‘El árbol de los deseos’, programa en el qual va materialitzar els desitjos que els nens demanaven per als seus éssers més estimats i que s’estrena el març del 2017, a més de ser un dels aspirants de la segona edició de "MasterChef Celebrity" (La 1).

Notícies relacionades

Més notícies de Mataró