Família desnonada

L'Ajuntament de Mataró culpa la Generalitat del cas de la família sense sostre

El consistori ha reallotjat els pares i els dos fills menors a un càmping per falta de vivendes de propietat pública i llits al Centre d'Acollida

camping

camping

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després que se sabés que una parella de Mataró, amb dos fills menors, dormia des de feia una setmana en un cotxe o a la platja per falta d’un sostre on albergar-se,l’ajuntament de la capital del Maresme ha recordat que les competències en matèria d’habitatge són exclusives de la Generalitat de Catalunya i ha assegurat que els Serveis Socials locals, dins de les seves capacitats, des de fa mesos que donen suport i ajuts econòmics a l’esmentada família.

Des de fonts consistorials, han explicat que el mes de maig passat l’ajuntament va presentar una proposta a la Generalitat perquè Said Temsamani i la seva família poguessin optar a una vivenda de la Mesa d’Emergència de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Ella rep una ajuda per un accident laboral i ell un subsidi, però ningú els lloga un pis perquè no tenen contracte laboral. En vista d’aquesta situació, la comissió de l’esmentada institució va informar favorablement sobre l’adjudicació d’una vivenda social, però la família en el dia d’avui encara està a l’espera.

Tot ple

L’Ajuntament de Mataró ha recordat que a finals del 2017, Benestar Social tenia detectades a la ciutat 180 famílies amb necessitats relacionades amb la vivenda, però el parc  de pisos de titularitat municipal només és de 265. Una xifra insuficient. Per aquesta raó, davant dels casos d’urgència, com va ser aquest perquè hi havia menors implicats i el desnonament de la llar familiar ja s’havia produït, van ser derivats al Centre d’Acollida municipal, però, en cas d’estar ple, com també va passar, se’ls busca un allotjament temporal, hostal o pensió.

Notícies relacionades

Finalment, com a "última alternativa possible", segons el consistori, la família ara ha sigut reallotjada temporalment en un bungalou d’un càmping del Maresme a l’espera d’un pis definitiu. Temsamani, que fa vint anys que viu a Catalunya, en declaracions a TV-3, ha lamentat la falta de sensibilitat de molts propietaris de vivendes quan es troben amb famílies com la seva: "El propietari em va dir: si no hi ha contracte fix, no hi ha nòmina i no hi ha pis”. La família en aquest moment dorm sota un sostre, però amb un núvol d’incertesa al damunt.

Més notícies de Mataró