Foment del cooperativisme

L'Ateneu Cooperatiu del Maresme i la XES Mataró convoquen l'Ajut Pepa Maca 2018

Es tracta d'una única aportació de 3.000 euros per a la creació d'una cooperativa

pepa-maca

pepa-maca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pepeta Agramunt i Costa, popularment coneguda com a la ‘Pepa Maca’, va ser una coneguda treballadora del sector tèxtil i activista sindical de Mataró que el 1945 va liderar una vaga destacada en defensa del cobrament íntegre del salari acordat amb la patronal. En aquesta protesta van participar més de 4.000 persones, que van resistir enfront de diversos empresonaments i una intervenció intensa de la Guàrdia Civil.

En homenatge a aquesta lluitadora sindical,l’Ateneu Cooperatiu del Maresme i la XES Mataró han convocatl’Ajut Pepa Maca 2018. Una convocatòria que preveu una única ajuda de 3.000 euros per a la creació d’una cooperativa. Una aportació que cobreix els aspectes centrals per tenir èxit: l’assessorament tècnic i formatiu per al desenvolupament del projecte econòmic, la constitució de la cooperativa i la dotació de capital social (66%); la resta va a càrrec dels socis.

Notícies relacionades

Poden optar a aquesta ajuda associacions, projectes comunitaris o col·lectius d’economies informals, i altres iniciatives sense ànim de lucre que a partir d’ara vulguin desenvolupar activitat econòmica segons els criteris que marca l’economia social i solidària. També poden optar-hi les cooperatives que s’hagin constituït en el termini de 6 mesos abans de la convocatòria d’aquesta ajuda. Els projectes sol·licitadors només hauran de comptar com a mínim amb dues persones físiques, que han de ser les dues futures sòcies fundadores de la cooperativa.

Més notícies de Mataró