Proposta cultural

El festival DocsBarcelona arriba a Mataró

S'hi podran veure dos obres audiovisuals 'El espanto' i 'Wonderful losers, a different world'

el espanto

el espanto

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El festival DocsBarcelona surt de Barcelona i estrena la secció DocsBarcelona a Propportant alguns dels seus films seleccionats a deu poblacions catalanes. Gràcies a la iniciativa del’Ajuntament de Mataró i de la cooperativa audiovisual Clack, el dia 23 de maig alCafè de Mar es podran veure dos dels films que configuren la programació del festival.

 A les 19 h es projectarà ‘El espanto’ (Argentina, 2017), dirigida per Pablo Aparo i Martín Benchimol. El film situa l’acció en un recòndit poble de l’Argentina, en què les cures casolanes reemplacen la medicina tradicional. Tots els mals són tractats pels veïns mateixos excepte l’‘espanto’, una rara malaltia que pateixen les dones i que només es pot curar gràcies a les habilitats misterioses d’un peculiar vell dels afores del poble, que cap marit no vol que visiti la seva dona.

 El segon documental, que es podrà veure a 20.30 h del vespre, és ‘Wonderful losers, a different world’ (Lituània, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Irlanda, Espanya, Letònia, el Regne Unit, 2017). El director lituà Arunas Matel dirigeix un documental que viatja a les entranyes del ciclisme professional per mostrar tot el que no veuen els espectadors que segueixen les curses des de la televisió. Darrere els equips de l’elit del ciclisme mundial hi ha uns lluitadors desconeguts, veritables herois de les bicicletes que s’estavellen, s’aixequen i tornen a córrer. Una odissea que revela una mirada poc habitual en els "meravellosos perdedors", aquells que sacrifiquen les seves carreres professionals per a la glòria dels companys d’equip.

Notícies relacionades

 L’entrada per veure els dos documentals té un cost de 3 €. La participació de Mataró dins del festival és possible gràcies a l’Ajuntament de Mataró i de Clack, i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. Des del 2017 la capital del Maresme ja acull la iniciativa del Documental del Mes, que presenta mensualment un documental de gran prestigi internacional.

Més notícies de Mataró