Gastronomia

Mataró reivindica el seu plat estrella: sèpia amb pèsols i patates

Deu restaurants participen en la 21a edició d'aquestes jornades gastronòmiques

El plat de Mataró: sèpia, pèsols i patates.

El plat de Mataró: sèpia, pèsols i patates. / EL NOU-CENTS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mataró ha inaugurat la 21a edició de les Jornades del Plat de Mataró, compost de sèpia amb pèsols i patates. Aquest esdeveniment, organitzat pel Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, enguany compta amb la participació de deu restaurants: Caminetto, Auto D’Ara, Iluro, L’Harmonia, La Girella, La Nova Rosaleda, Mundial, Nou Daxana, Nuus (Hotel Atenea) i Pins Mar (Sant Andreu de Llavaneres).

L'alcalde, David Bote, i la regidora de Desenvolupament Econòmic, Nuria Moreno, van assistir ahir a l'Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d’Hostaleria de Mataró i el Maresme a la presentació d'aquestes jornades. També van ser-hi el president del Gremi, Enric Bartrés, i el president del Consell Comarcal del Maresme, Miguel Ángel Martínez.

Durant l'acte de presentació de les jornades, els assistents van poder degustar un tast del Plat de Mataró. Els encarregats d'elaborar-lo van ser els alumnes de l'Escola de Restauració i Cambreria, que estan fent un curs d'ajudant de cuina emmarcat dins del projecte "Treballa als barris" del dispositiu "Incorpora't" del Servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Mataró.

Un plat local

Des de la primera edició, ja fa vint-i-un anys, la voluntat dels organitzadors d'aquest esdeveniment és fomentar els productes de la terra i de la zona del Maresme, productes de quilòmetre zero, i la difusió de la cultura culinària mediterrània i de la gastronomia típica de la comarca del Maresme.

L'origen d'aquest plat com a referent de la cuina de Mataró es remunta quan a principis dels anys 90 l'Ajuntament de Mataró va encarregar al xef Josep M. Martín i Amargant, en la seva condició de president del Gremi d'Hostaleria del Maresme, la investigació o creació d'un plat identificatiu de la ciutat.

Notícies relacionades

I aquest, coneixedor de la falta de referències històriques de plats tradicionals propis de la ciutat, va proposar un plat de la cuina tradicional catalana molt representatiu de la comarca del Maresme pels seus ingredients (patates, pèsols i sèpia). Un plat que, amb el temps, ja s'ha convertit en un símbol gastronòmic de la ciutat.

Més notícies de Mataró

Temes:

Gastronomia