Dia Mundial Llengua

Mataró celebra que a la ciutat es parlin 120 idiomes

La capital del Maresme es bolca al Dia Internacional de la Llengua Materna

Cartell de la celebració del Dia Mundial de la Llengua Materna a Mataró. 

Cartell de la celebració del Dia Mundial de la Llengua Materna a Mataró.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mataró celebrarà, per segon any consecutiu, el Dia Internacional de la Llengua Materna amb un ampli programa d'activitats. Es calcula que a la capital del Maresme viuen persones de més de 100 nacionalitats, que parlen més de 120 llengües diferents.

La UNESCO va declarar el 2000 el 21 de febrer  el Dia Internacional de la Llengua Materna en record i commemoració de la mort d'estudiants que es manifestaven el 1952 a Dacca (Pakistan) en defensa de la seva llengua materna, el bangla.

Per a tots els públics

El Festival Diversita’t tindrà lloc el diumenge 25 de febrer, amb poemes, contes, cançons i danses tradicionals. L'acte es realitzarà al Casal l'Aliança, a les 18.30 h, amb el sistema de taquilla inversa. Un acte organitzat per Coral Primavera per la Pau i Esperanto.cat amb direcció d'Enrique Domingo i presentat i conduït per Oriol de Balanzó i M. Luisa Aranaz.

A la programació també hi ha l'acte "Llengua i identitat. La importància de la llengua de casa”, que es farà a la Biblioteca Pompeu Fabra, el 21 de febrer, a partir de les 18.30 h; una taula rodona i una visita guiada a l'exposició “Les llengües dels catalans. Les llengües de Mataró". Aquesta mostra es pot veure fins al 25 de febrer.

Notícies relacionades

A més, també s'han organitzat tallers a les biblioteques, sessions de contes especials, activitats als centres educatius, una gimcana lingüística CNL-EOI, aparadors culturals en biblioteques i llibreries de la ciutat amb l'objectiu de mostrar la diversitat lingüística local.

Més notícies de Mataró

Temes:

Idiomes