Eix transversal ferroviari

Alcaldables d’ERC pressionen per unir per tren Martorell i Lleida

La unió entre Lleida i Martorell per tren també reduiria el temps de transport entre municipis, especialment en direcció a Barcelona.

Alcaldables d’ERC pressionen per unir per tren Martorell i Lleida

NIA ESCOLÀ / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Aliança entre set alcaldables d’ERC a Ponent i la Catalunya Central per exigir a l’Estat que es tiri endavant l’eix ferroviari transversal, que connectaria amb tren Lleida amb Barcelona de manera directa. Els candidats republicans de Martorell, Manresa, Igualada, Lleida, Cervera i Tàrrega –les set ciutats que uniria la infraestructura– han escenificat aquest front comú en un acte a Igualada.

La candidata republicana per a l’alcaldia de la ciutat, Alba Vergés, ha defensat que es tracta d’un primer pas per reclamar una infraestructura que permetria «el reequilibri territorial, lluitar contra el despoblament, i el canvi climàtic».

La unió entre Lleida i Martorell per tren també reduiria el temps de transport entre municipis, especialment en direcció a Barcelona. Si ara des de Mollerussa o Tàrrega es triguen més de 2 hores i mitja per arribar a la capital catalana, s’estima que el temps amb tren es podria reduir fins a l’hora i mitja. Els alcaldes i alcaldables han demanat també que també s’ofereixi més freqüència de passada.

Alternatives al vehicle privat

Notícies relacionades

Els alcaldes veuen sobretot la construcció de la línia com una alternativa «real» a l’ús del vehicle privat, ja que s’estima que la velocitat a què podrien arribar els combois seria d’entre 160 km/h i 250 km/h.

A més, els regidors han argumentat que el projecte millorarà el progrés econòmic de la zona, ja que amb la nova via ferroviària s’obriran noves oportunitats per a les mercaderies que podran anar a Barcelona i a Lleida des de Martorell, Mollerussa, Tàrrega, Cervera i igualada. I han afegit que la nova línia repercutirà inevitablement en l’A2, l’única via per on circulen ara mateix les mercaderies, i que necessàriament descongestionaria la carretera.