Martorell aprova una pujada del 7% en l’impost de béns immobles

AJUNTAMENT DE MARTORELL

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Martorell ha aprovat provisionalment la modificació d’una part de les ordenances fiscals per al 2024. L’impost de béns immobles (IBI) es fixa per a l’any vinent per als immobles residencials urbans en el 0,766%; en el 0,9% per als de naturalesa rústica; i d’1,30% per als de característiques especials. En global, un increment del 7%. Englobant l’IBI, l’IAE, l’impost de vehicles de tracció mecànica i el del servei de recollida i eliminació de residus sòlids urbans, la mitjana de l’increment és del 8,4%.

El govern local, que justifica la mesura amb l’objectiu de «mantenir la quantitat i qualitat dels serveis, va presentar la proposta d’actualització de les ordenances fiscals aquest dilluns, en el Ple municipal d’octubre. Les modificacions es van aprovar amb el vot favorable dels 16 regidors de Junts. Movem Martorell i el PSC es van abstenir, mentre que ERC hi va votar en contra.

En el cas de l’impost d’activitats econòmiques (IAE), estableix els coeficients del 2,97% per als que tenen una situació física en carrers de categoria primera, del 2,89% per als de segona i de 3,42% per als industrials. Quant a la taxa pel servei de recollida i eliminació de residus sòlids urbans, s’incrementa un 10%. La taxa per l’ús privatiu de la via pública i del domini públic, aplicable a bars i restaurants, es recupera després de gairebé quatre anys de suspensió davant la situació generada per la pandèmia i els efectes de la guerra a Ucraïna. Les variacions oscil·laran entre el 7 i el 15%.

«No és bona notícia haver d’apujar impostos. Si els poguéssim congelar, els congelaríem, com hem fet els últims anys. Però ara ens hi veiem obligats si volem continuar mantenint els serveis a la ciutadania –va subratllar l’alcalde, Xavier Fonollosa, en la seva intervenció–, estem en un moment molt complicat, on tots els preus s’han apujat a causa d’una inflació que no ha sigut lineal i que, per exemple, ha triplicat el cost de l’energia».

Notícies relacionades

El regidor d’Hisenda, Lluís Amat va recordar que anteriorment el consistori havia «congelat els impostos atenent la situació de pandèmia i en la guerra a Ucraïna». «Hi ha altres ajuntaments que apugen un 25 o un 30% les taxes. Mentrestant, aquí les actualitzem un 8,5%».

Llegeix totes les notícies de Martorell a EL PERIÓDICO Martorell