8-M 2023

8-M a Martorell: tallers, xerrades, itineraris i exposicions per commemorar la jornada

El plat fort serà el 8 de març, que arrencarà amb la lectura del manifest institucional a les dotze del migdia

8-M a Martorell: tallers, xerrades, itineraris i exposicions per commemorar la jornada

Ayuntamiento de Martorell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La reivindicació del 8 de març –Dia Internacional de les Dones– arriba a Martorell (Baix Llobregat) sota el lema ‘Totes som dones. Valentes, empoderades, autèntiques, sàvies, diverses. Dones’, i amb un programa d’activitats, tallers, xerrades, itineraris i exposicions que s’allargaran durant tot el març.

El tret de sortida al programa va ser el 3 de març amb la Marxa de Torxes Feminista i la lectura del manifest del Col·lectiu Feminista de Martorell. Les activitats van continuar diumenge amb un taller d’estampació, un vermut i la creació d’un fanzín feminista.

Els actes continuen aquest 6 i 7 de març amb col·loquis i xerrades. Aquest dilluns, a les 18.30 h se celebrarà la conferència ‘Cuida’t i estima’t’ a càrrec de la psicòloga Sara Navarra; dimarts, a les 17.00 h, la també psicòloga Carmen Cordón farà una ponència sota el nom ‘Què és l’edatisme?’, en què reflexionarà sobre la relació edat-gènere i la feminització de la vellesa.

El plat fort serà el 8-M. El dia arrencarà a les dotze del migdia amb la lectura del manifest institucional davant de l’edifici consistorial; seguirà a les 17.00 h amb una cadena simbòlica «per avançar cap a la igualtat», a la rambla de les Bòbiles; a les 18.30 h, Clàudia Salmonesco presentarà el seu llibre ‘Mientras los demás viven’, en què reflexiona sobre la precarietat i les condicions inhumanes de treball de les persones migrants i la maternitat contrariada, entre altres temàtiques, i finalment, la jornada es tancarà a les 20.00 h amb la concentració contra les precarietats, les fronteres i les violències amb la lectura, de nou, del manifest del Col·lectiu Feminista de Martorell.

Notícies relacionades

Les activitats relacionades amb el Dia Internacional de les Dones s’allargaran fins al 31 de març i van des de tallers de ‘booty dance’ fins a xerrades o tallers d’autocura. El programa complet es pot consultar al detall a la web del consistori.

Llegeix totes les notícies de Martorell a EL PERIÓDICO Martorell