Es va pintar fa tres dies

Es fa de dia vandalitzada la rèplica de Getafe del mural feminista de Ciudad Lineal

  • «Tantes vegades ens facin caure, tantes ens aixecarem», diu l’alcaldessa

Es fa de dia vandalitzada la rèplica de Getafe del mural feminista de Ciudad Lineal
1
Es llegeix en minuts

La rèplica del mural feminista de Ciudad Lineal, que es va pintar el 6 de març al costat de l’estació de Getafe Central, s’ha despertat aquest dimarts vandalitzat, segons ha informat l’Ajuntament de Getafe.

Al mural hi apareixen els rostres de diverses dones, que han sigut tacats amb pintura, com Rigoberta Menchú o Frida Kahlo, que han aconseguit grans fites al llarg de la història i que han lluitat per la defensa dels drets humans i de les dones.

Des de l’ajuntament han assegurat que es recuperarà el mural «tantes vegades com sigui necessari, mentre que la Policia Local de Getafe està investigant el succés amb les càmeres de vigilància que hi ha a la zona.

«Odi masclista»

L’alcaldessa de Getafe, Sara Hernández, que va participar en la reproducció del mural feminista amb els seus autors, el col·lectiu Unlogic Crew, ha assegurat que «l’odi masclista sempre ens ha perseguit, però la igualtat arribarà a Getafe i a tot Espanya tant si es vol com si no». «Tantes vegades ens facin caure, tantes ens aixecarem», ha remarcat.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la regidora de Feminismes i portaveu de Podem Getafe, Alba Leo, ha manifestat que «mai tindran prou pintura per tapar la força d’un feminisme imparable». «Davant el seu sectarisme, tornarem a pintar-lo una i mil vegades», ha remarcat.

Des del PSOE de Getafe han condemnat «aquest delicte d’odi, que l’únic que fa és reafirmar la necessitat de continuar lluitant amb més força que mai per la igualtat i els drets de les dones, perquè l’odi mai tindrà cabuda a Getafe». Per la seva banda, la secretària d’organització del PSOE de Getafe i diputada a l’Assemblea de Madrid, Cristina González, ha indicat que encara hi ha «massa odi, ignorància i masclisme per haver comès una atrocitat així».