Després d’estudiar les propostes

La Delegació del Govern a Madrid prohibeix les concentracions el 8-M

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ja havia confirmat aquest dimecres que cap membre del Govern assistirà a les manifestacions organitzades

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La Delegació del Govern a Madrid ha decidit prohibir qualsevol tipus de concentració amb motiu de la celebració del Dia de la Dona, el 8-M. Després d’estudiar totes les propostes de convocatòries de manifestacions i concentracions, la delegació ha optat per prohibir totes les que han sigut comunicades per evitar la propagació del coronavirus.

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ja havia confirmat aquest dimecres que cap membre del Govern assistirà a les manifestacions organitzades pel moviment feminista el 8-M, per commemorar el Dia de la Dona. L’Executiu està convençut que aquest any no toca sortir al carrer per reivindicar la igualtat entre homes i dones, amb l’objectiu de continuar amb «la cultura de cura i prevenció» davant la Covid. I Montero ha confirmat que cap ministre assistirà als actes convocat, seguint, per tant, les recomanacions de la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que recentment va marcar el camí a l’assenyalar que «no hi ha lloc» a les manifestacions que s’han celebrat en anys anteriors i que van ser secundades per milers de persones.

Notícies relacionades

Dimecres passat, la Delegació del Govern a Madrid va obrir la porta a permetre manifestacions de fins a 500 persones el 8-M, esgrimint un criteri de la Conselleria de Sanitat que després el mateix departament regional va afirmar que no era únic.

«Nosaltres estem seguint al peu de la lletra aquesta recomanació», perquè «hem de complir les normes» i perquè «hem d’ajudar a preservar la salut dels madrilenys», va explicar llavors el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco.