Acte simbòlic a Madrid

El Govern destrueix gairebé 1.400 armes confiscades a ETA i els Grapo

  • L’acte simbòlic estarà presidit per Pedro Sánchez i hi assistirà també Grande-Marlaska

El Govern destrueix gairebé 1.400 armes confiscades a ETA i els Grapo
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, presideix aquest migdia un acte en el qual una piconadora destruirà prop de 1.400 armes confiscades durant dècades per les forces de seguretat a organitzacions terroristes, majoritàriament a ETA, tot i que també hi haurà armament intervingut als Grapo, segons informa EFE.

La destrucció simbòlica d’aquestes armes se celebrarà a l’escola de Guàrdies Joves de la Guàrdia Civil de Valdemoro, a Madrid, en un acte al qual acudiran el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i representants dels governs basc i navarrès, així com del poder judicial i del ministeri fiscal. També està prevista la presència de membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i de diverses policies autonòmiques, funcionaris d’Institucions Penitenciàries i Forces Armades.

Notícies relacionades

A l’acte han sigut convidats representants de les associacions i fundacions de víctimes del terrorisme, entre les quals, Dignitat i Justícia, que ha declinat l’assistència al considerar el seu president, Daniel Portero, que es tracta d’«una maniobra publicitària» de l’Executiu de Sánchez per mirar de «tapar l’abandonament, humiliació i traïció a què té sotmeses les víctimes del terrorisme».

L’organització d’aquest acte ha sigut impulsada pel Ministeri de l’Interior i el Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme, el patronat del qual encapçala el president del Govern.