Hospital de pandèmies

La Policia revisa càmeres i pren testimoni per investigar robatoris al Zendal

La Unitat de Drogues i Crim Organitzat (udyco) juntament amb la Policia Judicial d’Hortaleza indaga en la denúncia presentada per la Conselleria de Sanitat

Es reforçarà la vigilància i la seguretat a les instal·lacions per evitar que es tornin a cometre aquests fets delictius

1
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional investiga la denúncia presentada per la Conselleria de Sanitat pels presumptes robatoris i sabotatges que pateix l’hospital d’Emergències Isabel Zendal i té previst visionar les càmeres i prendre declaracions als responsables del centre i als treballadors. 

La denúncia va ser presentada dimecres a la Comissaria d’Hortaleza per representant del Govern regional i la investigació està sent realitzada per la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (udyco) juntament amb la Policia Judicial d’Hortaleza, segons han informat aquest divendres Efe fonts policials. 

En primer lloc, els agents revisaran les càmeres de seguretat del centre i prendre declaració els responsables de l’hospital i els treballadors per conèixer la localització dels elements sostrets i qui hi té accés. 

Paral·lelament, també es reforçarà la vigilància i la seguretat a les instal·lacions per evitar que es tornin a cometre aquests fets delictius. 

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va oferir aquest dijous en l’Assemblea de Madrid detalls sobre els robatoris que han denunciat a l’hospital. 

«Fonendoscopis que han desaparegut, furts, ruptures, portes i interruptors trencats, caixes de medicaments que curiosament desapareixen a l’hospital i apareixen en els seus mitjans afins al moment», va revelar. 

Ayuso va acusar sindicats «pròxims» i Més Madrid de «boicotejar» i «robar medicaments». 

Per la presidenta regional, aquests treballadors «pròxims» a l’esquerra són els responsables dels actes de «sabotatge» detectats als pavellons de l’hospital com ara cables desendollats, tuberies obstruïdes, sistemes de ventilació desconnectats, interruptors partits i robatoris de peces, entre d’altres. 

Notícies relacionades

«No hi ha un medicament i just és el que han robat, el coneixen vostès primer, falta l’aigua calenta que han desconnectat curiosament o comencen amb els xopadors a embussar els banys», va ressaltar Ayuso. 

De moment, els investigadors també estan fent un inventari del material sostret i de les dependències on s’han detectat desperfectes.