Madrid

Denuncien vacunació irregular en una residència de gent gran madrilenya

Eldiario.es assegura que el centre va desviar dosis per als familiars de diversos empleats

Denuncien vacunació irregular en una residència de gent gran madrilenya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dels primers centres on la Comunitat de Madrid ha enviat dosi de la vacuna contra la Covid-19 «està desviant vacunes del pla establert pel Govern regional per proporcionar-les a familiars dels seus treballadors», segons una informació de elDiario.es.

Segons aquest mitjà, es tracta de la residència de gent gran Casablanca Valdesur, gestionada pel grup empresarial Casablanca, on «des de dimarts a primera hora s’han proporcionat dosis de la vacuna a parents i pròxims a la plantilla que treballa a la residència».

L’actuació vulnera, segons elDiario.es, el que s’ha planificat per a la primera fase de vacunació, que únicament permet immunitzar els residents i professionals sociosanitaris.

Aquest mitjà diu que ha sigut testimoni d’aquestes pràctiques i esmenta entre diversos exemples el del marit d’una de les doctores de la residència, que entrevistada per elDiario.es «va reconèixer la irregularitat, tot i que va explicar que s’havia vacunat la seva parella com una excepció».

La responsable sanitària de l’empresa que gestiona el geriàtric va negar que s’estiguessin cometent irregularitats al·legant que els familiars que havien sigut colats per obtenir la vacuna «eren en realitat conductors de l’empresa». «No s’estan vacunant familiars», va dir aquesta responsable.

Notícies relacionades

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid va ser alertada per elDiario.es, i un portaveu oficial va assegurar que el seu departament disposa d’un «registre nominal de l’administració de la vacuna que es comunica a la Direcció General de Salut Pública», i que aquesta eina els permet tenir «informació completa de la persona vacunada» i saber «si es tracta d’un resident o d’un treballador».

ElDiario.es assenyala que arran de la trucada a la Comunitat de Madrid «s’estan acarant» les dosis subministrades a la residència Casablanca Valdesur i que s’ha contactat amb l’empresa, els responsables de la qual han afirmat que «s’han vacunat residents i professionals sociosanitaris». «Si s’ha comès algun error, adoptarem les conseqüències que corresponguin», va afirmar la font del Govern madrileny.