Comunitat de Madrid

Sanitaris protesten a Madrid pels trasllats forçosos a l’Hospital Zendal

Sanitaris protesten a Madrid pels trasllats forçosos a l’Hospital Zendal
1
Es llegeix en minuts

Centenars de sanitaris s’han concentrat aquest divendres en diferents hospitals madrilenys per protestar pels trasllats forçosos al nou Hospital Isabel Zendal i per la precarietat dels contractes Covid que finalitzen aquest mes, i denuncien que «ningú no ha firmat encara» la pròrroga fins al juny que els va prometre la presidenta de la comunitat, Isabel Díaz Ayuso.

A l’Hospital 12 de Octubre unes 400 persones, entre sanitaris i veïns, corejaven càntics com: «Aquest personal s’ha de quedar» i «La precarietat és un acte criminal», i han arribat a tallar el trànsit durant diversos minuts. Segons la doctora Susana Hernández, d’aquest mateix hospital, «estan buidant els hospitals on aquestes persones es necessitaven perquè hi havia una situació ja molt límit, i han deixat aquestes places buides. En Medicina Interna el 80% de contractats fa anys que hi treballen i els han canviat a contractes Covid».

Dels 52 contractats Covid del 12 de Octubre que aniran al nou hospital d’emergències Isabel Zendal, hi ha sis especialistes de Medicina Interna. «M’he quedat a les portes del trasllat. Només tenim contractes fins al 31 de desembre; no sabem què passarà al gener. Quant a la pròrroga fins al juny, només se’ns ha comunicat a través dels mitjans de comunicació; no hem firmat res», ha dit a Efe la Pilar, metge internista. «Dijous de la setmana passada vaig rebre una trucada de telèfon del meu cap, a qui li van comunicar una llista de persones des de la Conselleria de Sanitat. La conselleria directament no m’ha comunicat res», segons la doctora Losada, que va fer el MIR en aquest hospital.

El doctor Martínez, antic resident, figura el setè en la llista de sis internistes que aniran al Zendal i és «el primer suplent». «Treballo aquí des de l’any passat, vaig firmar dos mesos de contracte eventual, després un altre mes, tres mesos més i els últims sis amb contracte eventual Covid».

Notícies relacionades

En la lectura d’un manifest han qualificat la construcció del Zendal de «propaganda electoralista» i de «xou mediàtic», mentre que l’Atenció Primària madrilenya «està devastada».

L’hospital ha rebut aquest divendres la seva primera pacient.

Temes:

Madrid