per incomplir la normativa

Retirades 584.000 mascaretes i 7.250 tests ràpids d'un polígon de Madrid

Tot això procedia del mercat asiàtic i no tenia l'autorització pertinent, segons la investigació

mascarillas / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents de la Guàrdia Civil amb destinació a la Secció Duana Abroñigal en col·laboració amb personal adscrit a la Conselleria d’Economia, Ocupació i Competitivitat de la Comunitat de Madrid, han intervingut material sanitari que no complia la normativa i que estava a punt de ser distribuït des d’un establiment majorista situat al polígon industrial Cobo Calleja de Fuenlabrada.

Com a resultat de la inspecció i de les comprovacions realitzades s’han paralitzat un total de 584.180 mascaretes, 7.250 tests ràpids de Covid-19, 307 unitats de gel hidroalcohòlic, 65 termòmetres infrarojos digitals i 1.500 sobres de clorit de sodi, ha informat aquest dilluns la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid i el Govern regional en notes de premsa.

Tot això procedia del mercat asiàtic i no tenia l’autorització pertinent, mentre presentaven diferents incompliments de la normativa vigent, així com el degut marcatge la CE i l’etiquetatge en l’idioma oficial.

A través d’aquestes inspeccions es pretén salvaguardar la salut i seguretat dels consumidors impedint la comercialització de totes aquelles unitats que, pels seus defectes, no es puguin considerar aptes segons la normativa vigent, que siguin falsificacions o bé que no hagin superat els assajos oficials pels òrgans acreditats.

Notícies relacionades

A més del control de locals comercials, la campanya, que es mantindrà durant els pròxims mesos, es desenvolupa a través de la revisió de més de 100 webs de venda de mascaretes en farmàcies i establiments de tota la regió.