segons la corba de contagi

Les limitacions a Madrid per Nadal seran «proporcionals i adequades»

El conseller de Justícia, Interior i Víctimes de la Comunitat ha remarcat que «el més important» és anar veient el que passa «setmana a setmana»

zentauroepp55718057 ambiente madrid covid201102152450

zentauroepp55718057 ambiente madrid covid201102152450 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les limitacions de drets fonamentals que hi pugui haver per Nadal com a conseqüència de la presa de decisions per preservar la salut pública davant la lluita contra la Covid-19 a la Comunitat de Madrid seran «proporcionals, necessàries i adequades» a la situació epidemiològica que hi hagi en aquell moment.

En una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, el conseller de Justícia, Interior i Víctimes de la Comunitat de Madrid, Enrique López, ha remarcat que «el més important» és que com sosté el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, es vagi «setmana a setmana» veient l’evolució epidemiològica i baixant aquesta corba de contagis.

«Afrontarem les restriccions de drets fonamentals de manera proporcional», ha asseverat López al ser preguntat sobre què passarà per Nadal. Després d’això, ha criticat «l’obstinació» del Govern central de no donar suport ahir a la proposta del PP al Congrés per legislar una llei orgànica que permeti a les comunitats aplicar mesures per combatre el virus, cosa que porta a l’error d’aplicar un estat d’alarma «injustificat» i «fruit de la mandra legislativa».

Sobre el Nadal, López ha remarcat que les limitacions a drets fonamentals, com pot ser limitar el dret de reunió, han de ser «proporcionals» a la situació epidemiològica, «i la situació de gravetat va evolucionant i s’adoptaran mesures per continuar preservant la salut pública i que aquestes limitacions siguin proporcionals, necessàries i adequades».

«Això pot semblar un discurs polític, però no ho és perquè s’està jugant amb la salut pública i amb els drets fonamentals. I xoca i molt que hi hagi un estat d’alarma que es prorrogui durant 15 dies. És una barbaritat», ha recalcat.

Notícies relacionades

D’altra banda, López ha indicat que la carta de la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, a la UE perquè autoritzi les farmàcies a fer tests d’antígens es fa ja que hi ha normativa comunitària que regula aquesta matèria, és competència del Govern d’Espanya.

«Tenim per objectiu que les farmàcies s’uneixin com a recursos perquè es converteixin en centres de pràctica d’aquests tests, ja que suposaria un gran report a la capacitat de detecció precoç i diagnòstica que té la Comunitat de Madrid», ha dit.