per denunciar la pandèmia climàtica

Greenpeace posa una mascareta gegant a una estàtua de la plaça de Colón de Madrid

'Julia', obra de 12 metres d'alçària de Jaume Plensa, s'ha despertat amb la boca i el nas tapat per instar a reduir de forma dràstica les emissions de CO2

«Si continuem posant en risc la salut del planeta, ens haurem d'enfrontar a moltes més crisis com la que estem vivint ara per la Covid-19», avisen

montado / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Des de primeres hores d’aquest dimarts, activistes de Greenpeace han col·locat una mascareta gegant a l’escultura ‘Julia’, ubicada a la plaça de Colón a Madrid, per denunciar la urgència de prevenir els pitjors efectes de l’emergència climàtica que afronta el planeta.

En un context de crisi sanitària i socioeconòmica extraordinàries, l’organització ecologista ha remarcat, que davant la crisi climàtica, només hi ha una solució, «reduir de forma dràstica les emissions de CO2». 

«Si continuem posant en risc la salut del planeta, ens haurem d’enfrontar a moltes més crisis com la que estem vivint ara per la Covid-19», ha declarat Tatiana Nuño, responsable de la campanya de canvi climàtic de Greenpeace en un comunicat.

‘Julia’, una escultura de dotze metres d’altura de l’artista Jaume Plensa i que representa el cap d’una nena amb els ulls tancats, es despertava aquest matí cobert amb una mascareta en la qual es podia llegir «pandèmia climàtica».

Per l’organització ecologista, cap dels esborranys de la llei nacional de canvi climàtic, del pla nacional de clima i energia i de l’estratègia a llarg termini, estableix els objectius recomanats per la ciència per assegurar que no se supera en 1,5 graus la temperatura global, tal com exigeix l’Acord de París.

Així mateix, han recordat la importància que els fons destinats a la recuperació econòmica i social del país –aprovats la setmana passada– assegurin la reducció ràpida de les emissions.

Notícies relacionades

«No es tracta només de destinar un 37% del pressupost previst a inversió verda, sinó de definir amb exactitud què significa aquesta inversió i garantir que està alineada amb les recomanacions científiques i que en cap cas es destina a mantenir els sectors contaminants».

Per l’organització, els pròxims mesos són «clau» per augmentar els objectius climàtics i alinear-los amb la ciència, que per a Espanya han de ser la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle en almenys el 55% el 2030 respecte al 1990 i aconseguir el zero net de les emissions el 2040.