A la milla d'or

Quatre detinguts per robar bolsos valorats en 500.000 euros a Madrid

La investigació es va iniciar després que el passat 19 de setembre el local va ser objecte de la sostracció de 564 peces

bolsos-milla-de-oro / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha detingut quatre persones com a presumptes autores del robatori d’almenys 243 bolsos de marca, valorats en 500.000 euros, a la «milla d’or» de Madrid, al barri de Salamanca, ha informat aquest dimarts la Direcció Superior del Cos.

Segons han indicat a Efe fonts policials, l’operació ha acabat amb quatre detinguts: un marroquí de 32 anys i tres espanyols d’entre 31 i 36 anys, a qui se’ls imputa un delicte de robatori amb força i pertinença a organització criminal.

Tres d’ells tenen antecedents per delictes similars i un d’ells ha sigut detingut en 20 ocasions més.

Els bolsos recuperats, de la marca Yves Saint Laurent, segons les fonts, han sigut localitzats al domicili d’un dels arrestats, juntament amb 4.000 euros en efectiu, una armilla antibales i una caixa de munició, entre altres efectes.

La investigació es va iniciar després que el passat 19 de setembre el local fos objecte del robatori de 564 peces, amb un valor que ascendeix a un milió d’euros. A més, els lladregots van rebentar la caixa forta i es van emportar documents i 13.000 euros.

Una vegada robada la mercaderia, els delinqüents la van oferir a possibles compradors, cosa que va permetre la identificació dels presumptes autors del delicte i la ubicació dels articles de luxe.

Després del control de les principals vies de venda al mercat negre, els agents van interceptar una parella que va intentar fugir colpejant un vehicle policial. 

La policia va procedir al registre del turisme, on es va comprovar que guardaven quatre bolsos de l’esmentada marca amb la seva corresponent etiqueta i sense poder justificar-ne la procedència.

Notícies relacionades

Hores després, els investigadors van aconseguir detenir les altres dues persones que formaven aquest grup criminal.

Aquest tipus de delictes són portats a terme per grups l’especialitat delictiva dels quals és el robatori en locals ubicats als millors barris de Madrid, habitualment comesos a bord de vehicles d’alta gamma sostrets prèviament, segons recorda la Policia.