Covid-19

Ayuso modernitza el seu Govern amb dos nous viceconsellers en Sanitat i Educació

El fins ara cap d'Urgències de l'Hospital Clínic San Carlos de Madrid serà el número dos de l'àrea d'Assistència Sanitària

juan-jorge-gonzlez-armengol-presidente-de-la-sociedad-espaola-de-medicina-de-emergencias

juan-jorge-gonzlez-armengol-presidente-de-la-sociedad-espaola-de-medicina-de-emergencias

2
Es llegeix en minuts
Efe

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha nomenat dos nous viceconsellers en Sanitat i Educació, àrees «clau» per fer front a la pandèmia de la Covid-19, segons fonts de l’Executiu madrileny. 

El Consell de Govern ha aprovat aquest dimecres el nomenament de Juan González Armengol, fins ara cap d’Urgències de l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid, com a nou viceconseller d’Assistència Sanitària, ja que fins ara ocupava Ana Dávila.

Es tracta del departament que, entre altres funcions, dirigeix el Servei Madrileny de Salut, amb un paper estratègic en les mesures posades en marxa pel Govern regional per frenar els contagis de coronavirus. 

D’altra banda, Nadia Álvarez deixa la Direcció General d’Administració Local, dependent de la Conselleria de Vivenda i Administració Local, per ocupar la Viceconselleria d’Organització Educativa. 

La seva experiència en la relació amb els ajuntaments és fonamental per a les tasques actuals de canvis i adaptació d’infraestructures educatives i models a implantar en l’evolució epidemiològica del virus. 

La fins ara viceconsellera d’Educació, Pilar Ponce, passa a ser presidenta del Consell Escolar. 

El tercer nomenament aprovat aquest dimecres en Consell de Govern correspon a la Conselleria de Presidència, la Direcció General de Cooperació amb l’Estat i la Unió Europea de la qual estarà pilotada per Carlos Díaz-Pache, un ja que fins ara ocupava Eugenio Fontán. 

La presidenta madrilenya ha volgut intensificar aquesta àrea per la repercussió del ‘brexit’ a la Comunitat de Madrid o la gestió dels fons europeus que rebrà Espanya per fer front a la pandèmia. 

La Direcció General d’Administració Local serà ocupada per José Antonio Sánchez, diputat del Grup Popular a l’Assemblea de Madrid i responsable fins ara de les relacions amb els ajuntaments de la regió. 

El nou viceconseller d’Assistència Sanitària Juan González Armengol és cap de la Unitat del Servei d’Urgències de l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid i especialista en Medicina Interna. 

Doctor en Medicina per la Universitat Complutense de Madrid, és professor a la Facultat de Medicina d’aquesta universitat i responsable del Pla Estratègic dels Serveis d’Urgències Hospitalaris de la Comunitat de Madrid 2011-2015. 

En l’actualitat és el president de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES). 

Nadia Álvarez és diplomada en Treball Social per la Universitat Complutense de Madrid, és especialitzada en Deficiències i Administració Comunitària. 

Ha sigut diputada de l’Assemblea de Madrid durant cinc legislatures i alcaldessa de l’Ajuntament de Carabaña (2011-2015). 

A més, ha sigut coordinadora de Comissions del Grup Parlamentari Popular al Parlament madrileny, portaveu de la Comissió de Dona, portaveu de la Comissió d’Estudi sobre l’auditoria de l’endeutament i la gestió pública de la Comunitat de Madrid, portaveu adjunta de la Comissió de Medi Ambient, Vivenda i Ordenació del Territori, portaveu adjunta Comissió d’Educació i Investigació, i vicepresidenta de la Comissió de Presidència, Justícia i portaveu de Govern. 

Carlos Díaz-Pache Gosende és enginyer tècnic en Informació de Gestió.  Ha exercit en el Govern de la Comunitat de Madrid com a coordinador de Comunicació Online i d’assessor a les conselleries de Presidència, Justícia o Assumptes Socials. 

Notícies relacionades

José Antonio Sánchez compta amb Estudis Superiors de Militar de carrera del Cos d’Especialistes de l’Exèrcit de Terra i amb el grau superior de Tècnic Especialista en Automoció. 

A més, ha sigut president de la Comissió de Sanitat i portaveu de la Comissió de Vivenda i Administració Local de l’Assemblea de Madrid.