cinc arrestats

Desarticulada una violenta banda que va robar dues joieries a Madrid

Un dels autors, sobre el qual pesava una ordre d'extradició per un homicidi, va ser detingut a l'aeroport de Toronto amb identitat falsa

joyeria / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una violenta organització criminal que va perpetrar dos atracaments en joieries, en què es van emportar uns 40.000 euros en diverses peces de joieria, ha informat la Direcció Superior de la Policia de Madrid en una nota de premsa.

Dels cinc presumptes responsables, tres han sigut arrestats a la capital i un altre de localitzat i detingut a Terrasa (Barcelona). El cinquè, amb una identitat falsa, va ser localitzat a l’aeroport de Toronto.

Després d’una extensa investigació desenvolupada durant un any per la Brigada Provincial de Policia Judicial de Madrid, els agents van aconseguir acreditar que els dos atracaments en joieries madrilenyes, executats per autors diferents i aparentment per grups diferents, estaven estretament relacionats entre si.

El propietari d’una d’elles va oposar resistència als atracadors, els quals van actuar amb gran violència i li van ocasionar múltiples lesions de les quals va haver de ser assistit per personal sanitari. En l’altre robatori van aconseguir sostreure un gran nombre de joies amb un valor estimat d’uns 40.000 euros, i van arribar a lligar de mans amb brides els empleats de l’establiment.

Els esbrinaments, de gran complexitat, van permetre identificar els responsables i el conjunt de l’organització, el seu organigrama i el repartiment de funcions. El grup desarticulat, que operava a Espanya, pertanyia a una xarxa itinerant europea que s’encarregava de les tasques de recolzament i dotació de mitjans a la resta d’integrants.

Detingut quan pretenia abandonar el Canadà

Un dels arrestats va ser identificat a primers d’aquest mes. Tot just 10 dies després gràcies al treball de la Secció de localització de fugitius va ser detingut i extradit a Espanya des de Toronto ja que pretenia fugir amb una identitat grega falsa.

Notícies relacionades

Sobre aquest individu pesava una ordre d’extradició per trencament de condemna, per un homicidi ocorregut l’octubre del 2009 a Madrid pel qual havia sigut condemnat a 14 anys de presó i es trobava en parador desconegut des de l’any 2012.

Els cinc arrestats com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència, detenció il·legal i lesions van passar a disposició judicial, on es va decretar l’ingrés a presó de quatre d’ells. En els dos registres realitzats es van intervenir quatre armes de foc simulades, 63 peces de joieria, 15 telèfons mòbils, diverses targetes SIM i equips de comunicació.