per evitar contagis

Madrid tanca els parcs a la nit i avança la clausura de les piscines

L'ajuntament de la capital clausurarà totes les zones verdes a les nits, de 22.00 a 6.00 hores, a partir de l'1 de setembre

Voluntaris informaran la ciutadania sobre el correcte ús de la mascareta i les mesures d'higiene per contenir el virus

zentauroepp53526906 retiro200525141137

zentauroepp53526906 retiro200525141137

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Ajuntament de Madrid tancarà tots els parcs i jardins a la nit, de 22.00 a 6.00 hores, a partir de l’1 de setembre, i també avança a aquesta data la clausura de les piscines d’estiu. 

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i la vicealcaldessa, Begoña Villacís, han anunciat aquest dijous en la roda de premsa posterior a la Junta del Govern, la primera d’aquest nou curs, les dues restriccions. 

Juntament amb els dos tancaments, l’ajuntament posarà en marxa una campanya de prevenció en què voluntaris informaran la ciutadania sobre el correcte ús de la mascareta i les mesures d’higiene per evitar contagis. Una mesura d’informació que s’intensificarà en els punts on es registren més positius. 

Madrid tindrà, a més, més «presència al carrer», no només informativa, també punitiva: s’augmentarà la presència policial i es perseguirà el botellon. 

L’alcalde de la capital ha assenyalat que aquestes mesures no són «especialment costoses» sinó «raonables», i busquen conscienciar sobre la necessitat de parar la corba ascendent de contagis. 

Notícies relacionades

«Apel·lem als ciutadans, apel·lem al compliment de les normes», ha assenyalat el regidor madrileny, admetent que és molt difícil controlar les més de 3.000 zones verdes de la capital. La vicealcaldessa ha mostrat la seva preocupació pel repunt en els contagis i ha dit que perceben «una certa relaxació de la responsabilitat individual», sobretot per part dels joves, i per això es prenen mesures. 

«Si alguna cosa hem après és que cal aprendre dels errors. Retardar les coses no serveix de res», ha afirmat Villacís.