lluita contra la Covid-19

Madrid sol·licita conèixer el perfil dels rastrejadors de l'Exèrcit que ofereix el Govern

El conseller de Sanitat, Enrique Ruiz, Escudero diu que «el virus no hi entén de fronteres» i que l'estat d'alarma és «una situació de màxims»

Suggereix que s'integri o s'adapti l''app' Radar Covid amb la regional CoronaMadrid per no haver d'utilitzar dos sistemes diferents

GRAF2172. MADRID, 07/05/2020.- El consejero de Sanidad, Enrique Ruiz Escudero durante el pleno de la Asamblea de Madrid este jueves donde el gobierno regional tratará asuntos sobre el futuro de las residencias, el plan del Gobierno regional para hacer frente a la crisis de la COVID-19, la desescalada o la regulación de la Renta Mínima de Inserción. EFE/Chema Moya POOL

GRAF2172. MADRID, 07/05/2020.- El consejero de Sanidad, Enrique Ruiz Escudero durante el pleno de la Asamblea de Madrid este jueves donde el gobierno regional tratará asuntos sobre el futuro de las residencias, el plan del Gobierno regional para hacer frente a la crisis de la COVID-19, la desescalada o la regulación de la Renta Mínima de Inserción. EFE/Chema Moya POOL / Chema Moya (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha afirmat aquest dimecres que demanarà al Ministeri de Defensa informació sobre els perfils dels rastrejadors de l’Exèrcit que ofereixen a les comunitats per saber si es poden adequar als seguiments que realitza la Conselleria i «veure com encaixen».

En una entrevista aquest matí a Antena 3, Escudero ha afirmat que qualsevol oferiment del Govern d’Espanya és «sempre benvingut». No obstant, ha explicat que cal distingir els rastrejadors que realitzen les enquestes epidemiològiques, els operaris telefònics que fan seguiments i els tècnics de salut pública que segueixen l’historial dels pacients, que són diplomats i llicenciats.

D’altra banda, sobre la petició del president del Govern que els ciutadans es descarreguin l’aplicació ‘Radar Covid’, el conseller ha indicat que ja ha mantingut converses amb el Ministeri de Sanitat però vol que s’integri o s’adapti aquesta ‘app’ amb la regional CoronaMadrid (que ja té molts registres) per no haver d’utilitzar dos sistemes diferents.

La màxima autoritat sanitària de la Comunitat ha indicat que el ritme actual de contagis per Covid-19 és ascendent però mantingut i és l’Hospital 12 de Octubre qui presenta les xifres més altes d’ingressats, «però en la resta la situació és estable i s’estan controlant els llits d’hospitalització i uci».

Quan li han preguntat per la possibilitat que les autonomies demanin a l’Executiu central la implantació del’estat d’alarma en una regió o una zona de la mateixa oferta ahir també per Sánchez, Ruiz Escudero ha asseverat que la intervenció d’ahir del president va ser «gairebé perversa», ja que «no ha aportat res i s’ha traduït en falta de lideratge».

Notícies relacionades

Així, el conseller considera que la petició de l’estat d’alarma és «una situació de màxims», per a una situació epidemiològica «de màxima gravetat», per això demana a l’Estat eines legislatives perquè les comunitats puguin prendre un altre tipus de decisions abans d’activar de nou l’estat d’alarma.

«Hi ha mesures intermèdies i moltes situacions que van orientades en dues línies, que és limitar la mobilitat i la concentració de persones. Ja estem actuant amb una ordre que traiem i amb una altra que està pendent d’apel·lació. En aquest sentit tenim capacitat per anar en aquesta línia, que restringeix fumar en terrasses, concentracions de màxim 10 persones, mesures per evitar que es produeixi la propagació del virus. S’ha de veure que el virus no hi entén de fronteres», ha esgrimit.