davant la «inacció» a l'inici de curs

Els sindicats convoquen una vaga de professorat el setembre a Madrid

CCOO, UGT, CGT i STEM firmen aquesta convocatòria contra la falta de «previsió» de l'Executiu madrileny

zentauroepp53930213 barcelona 29 06 2020 sociedad  colonies o casals a les escol200629204204

zentauroepp53930213 barcelona 29 06 2020 sociedad colonies o casals a les escol200629204204 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

CCOO, UGT, CGT i STEM han convocat per al setembre una vaga de professorat a Madrid davant la «inacció» del Govern regional i la Conselleria d’Educació davant l’inici de curs per al qual «no han previst ni les mesures adequades ni l’imprescindible increment de recursos».

Segons han informat en un comunicat conjunt, aquestes aturades seran el 4 de setembre a les escoles infantils, el 8 a Educació Infantil i Primària i centres d’Educació Especial; el 9 als instituts d’Educació Secundària i Formació Professional, i el 10 de forma conjunta en tots els nivells i ensenyaments de l’educació pública.

Així, des de les quatre organitzacions s’impulsarà la convocatòria de les Juntes de Personal Docent per a la primera setmana de setembre i s’exigirà la convocatòria immediata dels Comitès de Seguretat i Salut en totes les Direccions d’Àrea Territorial; a més es promouran als centres assemblees, concentracions i resolucions de claustres i consells escolars.

«L’objectiu és que comptin amb el recolzament de les organitzacions representatives de tots els components de la comunitat educativa, incloent famílies i estudiants, i assegurar la seva unitat d’acció. A més, es buscarà el recolzament de tota organització, associació o col·lectiu que estigui també preocupat per una tornada segura a les aules», han incidit.

En aquesta clau han desgranat que les reivindicacions d’aquestes mobilitzacions passen per la baixada de ràtios de l’alumnat per respectar les distàncies de seguretat –respectant ràtios–, l’augment de la plantilla de professors i del personal d’administració, neteja control i serveis complementaris; dotació de personal d’infermeria en tots els centres; augment de recursos per a atenció a la diversitat; mesures per corregir la fractura digital i dotar de tots els recursos materials necessaris i millora d’infraestructures.

Notícies relacionades

«És necessari que es reverteixin les polítiques privatitzadores en l’educació madrilenya i s’acabi amb el transvasament de diners públics a mans privades. És inacceptable que es dediquin fons al xec batxillerat, ha de retirar-se i crear les places públiques necessàries», han carregat els convocants.

Finalment, han advertit que si no s’aconsegueixen les reivindicacions fonamentals «s’ampliaran les convocatòries de vaga», sempre després de consultar els treballadors».