a madrid

Mata la seva dona i avisa Emergències dient que s'havia empassat una espina

L'home, ja detingut, va trencar el crani a la víctima, que va morir a l'hospital de Torrejón de Ardoz

Les administracions estan percebent un augment de la violència física durant la desescalada

zentauroepp53690458 un furg n de la polic a nacional traslada a rafael pantoja  200615093548

zentauroepp53690458 un furg n de la polic a nacional traslada a rafael pantoja 200615093548 / Isaac Buj

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín / Agencias

La Policia Nacional ha detingut a la localitat madrilenya de Torrejón de Ardoz un home de 37 anys com a presumpte autor de l’homicidi de la seva parella, de 31 anys. Els fets van tenir lloc la matinada del dia 13 de juliol, quan l’arrestat va fer una trucada als serveis d’emergència en què manifestava que la seva parella s’havia ennuegat amb una espina. Si bé, la dona va haver de ser intubada i traslladada a l’hospital amb pronòstic molt greu, on va morir. Els sanitaris, però, van trucar a la Policia al constatar que les ferides, amb una greu fractura cranial, no es corresponien amb una presumpta ennuegada.

En vista d’això, els agents d’homicidis, després de prendre declaració als testimonis i a causa de les manifestacions incongruents del presumpte agressor, van arrestar l’home, que ha sigut posat a disposició judicial. Posteriorment, la magistrada del jutjat sobre violència sobre la dona de Torrejón de Ardoz ha decidit enviar-lo a presó provisional i sense fiança. Ell i la seva parella són de nacionalitat romanesa i no consten antecedents previs per violència de gènere ni ordres d’allunyament.

23 assassinats el 2020

Si bé, el Ministeri d’Igualtat ha confirmat que aquest assassinat i la mort d’una jove de 21 anys d’origen uruguaià dimarts al Raval de Barcelona són casos de violència masclista, per la qual cosa el nombre de víctimes mortals des de començament d’any s’elevaria a 23, cinc menys que durant el mateix període de l’any passat.

Això, però, no significa que la violència hagi disminuït, sinó que durant les setmanes de confinament molts agressors van poder exercir un control total sobre la seva parella i no van arribar, per tant, a la situació extrema d’acabar amb les seves vides, tret de cinc casos. De fet, durant l’estat d’alarma les peticions d’ajuda  als serveis d’assistència a les víctimes que depenen del Govern central es van incrementar un 57,9%.

Augment dels informes de lesions

Notícies relacionades

A més, durant les setmanes de desescalada i nova normalitat les administracions estan percebent un augment de la violència física, a causa precisament al fet que els maltractadors perceben una pèrdua de control sobre la seva parella. De fet, segons ha informat aquest dimecres la Delegada del Govern contra la violència de gènere, Victoria Rosell, les administracions està «observant un increment en els informes de lesions», si bé, encara no hi ha dades tancades d’aquests delictes una vegada ha conclòs l’estat d’alarma.

«És obvi que amb el desconfinament s’incrementaran els trencaments de les mesures d’allunyament i que hi pot haver un repunt de la violència en parelles joves que durant la tancada no es veien, cosa que ens conduiria també a pensar en un repunt de la violència física», ha incidit la Delegada del Govern.