enquesta de Sigma Dos

El PP guanyaria les eleccions a Madrid amb 23 edils, Cs en perd 7 i Podem entraria a Cibeles

Almeida, el polític més ben valorat de la capital, repetiria com a alcalde però amb recolzament de Ciutadans i Vox

Es necessiten 29 dels 57 escons per formar govern a l'ajuntament

El PP guanyaria les eleccions a Madrid amb 23 edils, Cs en perd 7 i Podem entraria a Cibeles

Jesus Hellin - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El grup municipal del PP a l’Ajuntament de Madrid guanyaria les eleccions a l’Ajuntament de la capital si se celebressin en el dia d’avui els comicis, fet que li permetria revalidar l’Alcaldia de la capital a José Luis Martínez-Almeida a l’obtenir 23 regidors (38,5% dels vots) però amb recolzament de Ciutadans, que es deixa 7 edils, i de Vox. Podem aconseguiria entrar a Cibeles amb 3 edils.

Així ho indica l’enquesta MadriData, elaborada per Sigma Dos per a Telemadrid entre el 19 i el 22 de juny.

En les eleccions del mes de maig del 2019, Almeida va obtenir el 24,2% de les paperetes i 15 actes. Així, l’actual regidor continuaria necessitant el recolzament de Ciutadans i Vox per aconseguir la majoria absoluta, fixada en 29 escons d’un total de 57.

Per la seva banda, Ciutadans obtindria el 8,2% dels vots i 4 regidors. Es tracta d’una xifra inferior a l’aconseguida el mes de maig del 2019, quan la formació taronja va aconseguir el 19,1% dels recolzaments (11 regidors).

Continuaria sent la quarta força en el Consistori, però amb menys representació que l’actual.

També baixa Vox, que passa de quatre a tres edils, amb el 5,7% dels vots. El 2019, la formació va obtenir el 7,6% de les paperetes. El seu recolzament a la investidura va ser necessari perquè Almeida i l’actual vicealcaldessa, Begoña Villacís, poguessin segellar el seu acord d’investidura.

Puja el PSOE, baixa Més Madrid i entra Podem

Puja en intenció de vot el PSOE de Pepu Hernández, que passa de tenir el 13,7% dels vots el 2019 al 21,6%, i passa així de 8 a 13 regidors.

Aquesta pujada contrasta amb el descens de Més Madrid, que obtindria el 18,6% dels vots i passaria de tenir 19 regidors a 11. De fet, l’enquesta reflecteix també que el 13,2% dels votants de Més Madrid el 2019 elegirien ara el PSOE i el 4,9% es declaren indecisos.

Unides Podem, finalment, aconseguiria el 5,1% i aconseguiria tenir representació al Palau de Cibeles amb 3 regidors.

Els líders

L’alcalde de Madrid i líder del PP a la capital, José Luis Martínez-Almeida, ha rebut la millor valoració dels madrilenys, amb una nota de 6,43. També rep l’aprovat la representant de Ciutadans, Begoña Villacís, amb un 5,26.

Per sota del 5 hi ha la resta de líders polítics a l’Ajuntament de Madrid. Pepu Hernández té una valoració de 4,54, mentre que la portaveu orgànica de Més Madrid, Marta Higueras, obté un 4,24. Javier Ortega Smith (Vox) es queda amb un 3,19.

Notícies relacionades

A més, l’enquesta reflecteix que Martínez-Almeida és el líder polític de l’Ajuntament més conegut pels madrilenys (96,6%), seguit de Javier Ortega Smith (92,2%) i Begoña Villacís (91,5%). Hernández és conegut pel 88,2% dels ciutadans, percentatge que baixa al 81,6% en el cas de Marta Higueras.