madrid

Metro Madrid pagarà 193.000 euros a la família d'un treballador mort per amiant

És la primera ocasió en què la companyia tanca un pacte amb familiars d'empleats afectats

metrook

metrook

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Metro de Madrid ha arribat a un acord amb la família de Julián Martín, treballador de manteniment del suburbà que va morir per exposició a l’amiant el 2018, i els abonarà una indemnització per danys i perjudicis de més de 193.000 euros.

Julián Martín va ser el primer empleat de la companyia a qui li va ser reconeguda la malaltia professional a causa de l’exposició a l’amiant i la incapacitat permanent per aquesta raó. Segons fonts de la companyia, aquest acord, es tracta del primer al qual arriba Metro amb empleats afectats per l’amiant i suposa l’abonament d’una indemnització conjunta de 193.054,14 euros per a la seva família (136.298,82 euros a la vídua i 56.755,32 euros a la filla) en concepte de danys i perjudicis generats per la mort de Julián.

La companyia ha procedit al pagament immediat de la quantitat, després de la firma de l’acord. Les dues parts es comprometen, a més, a demanar l’arxivament dels procediments judicials que s’havien iniciat en relació amb el pagament de l’esmentada indemnització i el percentatge aplicable al recàrrec de les prestacions de la Seguretat Social, desistint de les seves respectives demandes.

Possibilitat d’acords

«Per primera vegada, Metro arriba a un acord amb les famílies dels treballadors afectats per pactar una indemnització i tancar la via judicial. En aquest assumpte tan delicat, volem treballar amb un nou paradigma. Perquè els afectats i les famílies no se sentin desatesos per l’empresa i per a, en la mesura possible, evitar que aquests casos s’allarguin en els tribunals», ha explicat el conseller de Transports, Mobilitat i Infraestructures de la Comunitat de Madrid i president de Metro, Ángel Garrido.

Metro de Madrid revisarà les reclamacions d’altres treballadors i estudia la possibilitat d’arribar a acords com l’assolit amb la família en els supòsits en els quals es presentin característiques equiparables a les existents en aquest cas.

Notícies relacionades

Metro de Madrid ja va ser condemnat a indemnitzar amb més de 370.000 euros aquest treballador també per danys i perjudicis derivats de l’exposició a l’amiant, però va morir abans de la conclusió del procés judicial i els seus familiars van heretar la causa.

La víuda d’aquest empleat ha assegurat que tot el procés judicial amb Metro ha sigut «molt dur» i que ja es tanca de forma definitiva la «via laboral» contra l’empresa, però continuarà personada en la causa penal oberta contra exresponsables del servei de Prevenció Laboral de Metro, perquè vol «justícia» i que es depurin responsabilitats.

Temes:

Amiant