dolor als geriàtrics

Cs i Vox recolzen la comissió d'investigació de residències a Madrid

El PP no té cap problema per tal que s'inspeccioni «absolutament res», però el preocupa que l'esquerra «ja tingui escrites les conclusions»

La presidenta de Vox Madrid, Rocio Monasterio, durante un desayuno informativo de Europa Press en el que han participado la presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso y el vicepresidente de la Comunidad de Madrid, Ignacio Aguado, en Madrid (España), 16 de enero de 2020.

La presidenta de Vox Madrid, Rocio Monasterio, durante un desayuno informativo de Europa Press en el que han participado la presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso y el vicepresidente de la Comunidad de Madrid, Ignacio Aguado, en Madrid (España), 16 de enero de 2020. / Eduardo Parra (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Grup Parlamentari de Vox i Ciutadans ha assegurat que donen suport a la comissió d’investigació en l’Assemblea de Madrid sobre el succeït a les residències durant la pandèmia del coronavirus, malgrat que l’hagi registrat l’esquerra, i el PP ha indicat que «no hi ha cap problema per investigar».

En roda de premsa telemàtica, la portaveu de Vox, Rocío Monasterio, ha assegurat que li és «igual» qui proposi la comissió, però que estaran d’acord que es creï i que el conseller de Polítiques Socials, Alberto Reyero, «expliqui el que ha passat».

«Volem saber la veritat, i una comissió de la veritat és el que faria falta. És gravíssim que el seu màxim responsable digués que van tenir por d’actuar per l’opinió pública i va dir que pensava que el protocol podria ser il·legal», ha etzibat.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Alfonso Serrano, ha indicat que no tenen cap problema perquè s’investigui «absolutament res», però que els preocupa que l’esquerra en moltes comissions d’investigació «ja té escrites les conclusions».

Segons el seu parer, no s’ha de «tenir por» d’investigar «qualsevol cosa» i «com ha funcionat la gestió dels processos».

Notícies relacionades

Des de Cs, el seu portaveu, César Zafra, ha assegurat que també donaran suport a «totes les comissions d’investigació que puguin ser d’utilitat als madrilenys. «És important que es respongui al que ha passat i que nosaltres puguem veure els errors que s’han pogut cometre i buscar-hi solucions. Cs donarà suport a aquesta comissió», ha conclòs.

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado (Ciutadans), va fer dilluns una reunió amb portaveus de grups parlamentaris per abordar la desescalada a la qual no van assistir Vox ni el PP, partit al qual pertany la presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, contrària a aquesta trobada.