videoconferència

Els Reis es reuneixen amb personalitats de diferents àmbits per traçar una sortida a la crisi del coronavirus

En la trobada han participat científics com Valentí Fuster i María Blasco, esportistes com Pau Gasol o Rafa Nadal i gent del la cultura com Antonio Banderas o Isabel Coixet

videoconferencia-reyes-foro-marcas-renombradas--1- / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Reis s’han reunit a través de videoconferència amb el Fòrum de Marques Prestigioses i ambaixadors de la Marca Espanya per compartir impressions sobre l’impacte del coronavirus en les seves respectives activitats. Felip VI i Letizia han conversat amb referents de la societat espanyola com Valentí Fuster, María Blasco, Pedro L. Alonso, Antonio Banderas, Edurne Pasabán, Isabel Coixet, Pau Gasol, Rafael Nadal i Fernando Alonso. 

En la trobada digital amb els Reis s’ha assenyalat la importància d’un pla d’acció col·lectiu per afrontar la crisi econòmica i social després de la pandèmia. En la conversa s’ha posat èmfasi en la necessitat de la col·laboració poblicoprivada, en termes de salut i econòmics, i en l’elaboració de l’esmentat pla que ha de sumar esforços entre empreses, administracions i institucions públiques i ciutadans.  

La videoconferència ha constat de quatre parts diferenciades. Ha començat amb els representants del Fòrum de Marques Prestigioses (Ignacio Osborne, José Luis Bonet, Antonio Abril i Manuel Muñiz), integrat per 140 empreses que suposen una xifra de negoci equivalent al 35% del PIB espanyol, i ha tingut tres blocs més, amb personalitats de l’àmbit científic, sociocultural i esportiu.

Notícies relacionades

En la primera part de la trobada, els empresaris han assenyalat la importància de la col·laboració poblicoprivada, el paper de les empreses líders, així com «la continuïtat de l’aposta per la globalització davant temptacions proteccionistes o aïllacionistes», entre d’altres. Després, els científics Valentí Fuster, María Blasco i Pedro L. Alonso han aportat la seva visió de com superar la crisi sanitària i han recalcat als Reis la importància d’invertir en ciència per evitar futures pandèmies.

El tercer bloc ha comptat amb la participació d’Antonio Banderas, Edurne Pasabán i Isabel Coixet, que han conversat amb Felip i Letizia sobre com estan afrontant la situació personalment i professionalment i com actuar per revertir l’impacte negatiu que aquesta crisi pot tenir sobre la reputació internacional d’Espanya. Finalment, Pau Gasol, Rafael Nadal i Fernando Alonso, ambaixadors de l’àmbit esportiu, han explicat als Reis les diferents iniciatives posades en marxa per pal·liar aquesta crisi, així com la seva visió sobre com recuperar la normalitat en els seus respectius àmbits professionals.