per Sant Isidre

Un peveter a Alcalá recordarà les víctimes del virus a Madrid

La seva encesa serà la primera dels austers actes amb què l'ajuntament celebra aquest any la festivitat del patró de la capital

A continuació, s'entregarà la Medalla d'Honor de la ciutat als madrilenys pel seu «exemplar comportament» davant la Covid-19

madrid / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les víctimes de la pandèmia del coronavirus seran recordades a la capital amb un peveter instal·lat al carrer d’Alcalá, davant el palau de Cibeles, un monument que serà inaugurat a les 10.30 hores per l’acalde, José Luis Martínez-Almeida, i la vicealcaldessa, Begoña Villacís.

La seva encesa serà la primera dels austers actes amb què el consistori celebrarà aquest any la festivitat de Sant Isidre, patró dels madrilenys. A continuació, s’entregarà la Medalla d’Honor de la capital als madrilenys pel seu «exemplar comportament» davant la Covid-19.

L’escriptor premi Nobel de literatura Mario Vargas Llosa serà l’encarregat de realitzar el discurs pel qual es concedeix aquesta distinció a Madrid. Aquesta posa de relleu«tot l’esforç de tots i cadascun dels madrilenys, els que fan els tests, el treballadors dels supermercats», ja que tots contribueixen a «construir una societat millor».

Per això, aquesta medalla «és el millor homenatge a les persones mortes, que la seva empremta permeti progressar». Serà un acte amb aforament «molt limitat» i el tancarà el regidor.

Notícies relacionades

Ja a les 12.30 hores, Almeida i Villacís es traslladaran fins a Carabanchel, amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per acudir a la missa en honor a Sant Isidre, que serà oficiada pel cardenal arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro.