Dol a Madrid

Madrid homenatja els morts per Covid-19 amb un crespó a la Puerta de Alcalá

L'alcalde, José Luis Martínez-Almeida, i els regidors de l'oposició han guardat un minut de silenci a l'emblemàtica plaça de la Independencia

De rigorós negre, amb mascareta i alguns d'ells guants, han dedicat aquest record als morts des que va començar la pandèmia del coronavirus

zentauroepp53207171 i d  el diputado de vox por zaragoza al congreso  pedro fern200423113108

zentauroepp53207171 i d el diputado de vox por zaragoza al congreso pedro fern200423113108 / Oscar Canas

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Madrid ha celebrat aquest dijous un acte d’homenatge als morts amb coronavirus col·locant un crespó negre com a símbol de dol a la Puerta de Alcalá, on l’alcalde José Luis Martínez-Almeida i els regidors de l’oposició han guardat un minut de silenci.

De dol, amb mascareta i alguns d’ells guants, han dedicat aquest record als morts, 21.717 a tot Espanya i 7.577 a la Comunitat de Madrid, tot i que el Govern autonòmic calcula que almenys són 13.911 les morts relacionades amb el Covid-19 a la regió, al sumar a les dades de morts en hospitals, els morts en residències (5.558), en domicilis (761) i en altres llocs (15).

En el minut de silenci han estat representats tots els grups municipals. A més de l’alcalde hi ha assistit la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís (Cs); la portaveu de Més Madrid, Marta Higueras; el portaveu socialista Pepu Hernández, i el regidor de Vox Pedro Fernández, amb la portaveu del PP, Andrea Levy. 

L’alcalde ha remarcat la importància del record als morts i de la «proximitat» de les institucions als seus éssers estimats.

Notícies relacionades

«La ministra de Defensa va dir una expressió referint-se als que han sigut al Palau de Gel, va dir que mai s’han sentit sols, sempre han estat acompanyats, ja que aquesta és l’obligació que en relació amb tots els morts tenim des de les institucions; que mai se sentin sols, sempre acompanyats i que els seus éssers estimats puguin tenir el suport de les institucions», ha afirmat davant dels periodistes.

A més, ha recalcat el «missatge d’unitat» de tots els grups municipals per construir el «Madrid del futur» sobre «la memòria de tots aquells que han mort» i amb la voluntat que sigui «un Madrid millor fins i tot del que abans teníem».