de cara a la desescalada

Els veïns de Centro exigeixen limitar l'aforament de l'hostaleria i horaris restringits

Per garantir la salut dels residents proposen que només obrin per a serveis de dinars i sopars

S'oposen a l'ampliació de les terrasses que reclamen els hotelers perquè «resten espai de trànsit»

GRAF3170. MADRID, 12/07/2019.- Turistas en la Plaza Mayor de la capital de España. La caída de los precios de la energía ha contribuido a moderar la inflación en junio, que al situarse en el 0,4 % anual marca la tasa más baja desde septiembre de 2016, según ha confirmado este viernes el Instituto Nacional de Estadística (INE). Impulsó al alza el IPC la evolución del ocio y la cultura, cuyos precios bajaron un 0,4 %, ocho décimas menos que en mayo, por el encarecimiento de los paquetes turísticos en coincidencia con la campaña veraniega.- EFE/JJ Guillén

GRAF3170. MADRID, 12/07/2019.- Turistas en la Plaza Mayor de la capital de España. La caída de los precios de la energía ha contribuido a moderar la inflación en junio, que al situarse en el 0,4 % anual marca la tasa más baja desde septiembre de 2016, según ha confirmado este viernes el Instituto Nacional de Estadística (INE). Impulsó al alza el IPC la evolución del ocio y la cultura, cuyos precios bajaron un 0,4 %, ocho décimas menos que en mayo, por el encarecimiento de los paquetes turísticos en coincidencia con la campaña veraniega.- EFE/JJ Guillén / JJ Guillén (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Associacions veïnals de Centro demanen a l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i a la vicealcaldessa, Begoña Villacís, que la desescalada passi per la limitació d’aforaments en l’hostaleria i que els horaris es restringeixin en els dinars i sopars.

Les entitats veïnals ha demanat reunir-se amb tots dos mandataris «davant de la petició irresponsable de la patronal hotelera, que fixa el seu objectiu a prendre el carrer a canvi de la salut dels veïns i usuaris». Les signants del comunicat són ACIBU, Austrias, Cavas, Chueca, Avecla, Barrio de las Letras i AVEPLAMA.

En la reunió sol·licitada plantejaran que el primer pas en la desescalada en l’hostaleria al districte Centro fixi la seva preferència en les activitats de serveis de dinars i sopars, conforme a les llicències concedides, i no estiguin orientades fonamentalment al lleure». Fins i tot proposen que la resta d’activitats, les de lleure, «es reprenguin més tard que en altres districtes» per afavorir la seva descentralització.

Quant a les terrasses, l’associació de veïns de Las Cavas demanda «que no restin de cap manera espai a les zones de trànsit públic, carrers, places, zones d’aparcament, entrades d’edificis, comerços, garatges, ja que seran necessaris perquè la ciutadania pugui mantenir les distàncies interpersonals». I tot això complint la normativa de la Zona de Protecció Acústica Especial (Zpae), juntament amb la correcta desinfecció del mobiliari públic.

Les associacions veïnals signants traslladaran al Govern municipal la necessitat d’emprendre modificacions legislatives per declarar extingida la llicència de la llei d’espectacles públics i activitats recreatives (Lepar) de locals l’activitat dels quals hagi cessat amb motiu de la crisi.

Notícies relacionades

Tot això unit que en la desescalada «no es prioritzi la posada en marxa del negoci de l’hostaleria discriminant les necessitats d’un altre tipus d’activitats econòmiques els serveis de les quals són més essencials i prioritaris per als ciutadans», sense oblidar el foment del comerç de barri. Fins i tot proposen que es prestin ajuts per a la transformació de bars en comerços.